Nicolae Ciucă, promisiune pentru secretarul de stat al SUA

de Mircea GHIȚĂ Miercuri, 30 Noiembrie 2022 94
Premierul Nicolae Ciucă a ținut să îi promită secretarului de stat al SUA, Antony Blinken, faptul că România va beneficia de investițiile americane, iar ulterior vom ajuta țările din regiune care au probleme cu securitatea energetică.

„Revenind la dimensiunea politico-militară, vreau să vă mulțumesc pentru prezența militară americană în România și pentru importanța pe care o acordați Flancului Estic. Dimensiunea economică este foarte importantă și trebuie să apreciez creșterea investițiilor americane în România.


În acest context, energia a devenit un subiect mult mai important decât ne-am fi gândit cu ceva timp în urmă. Avem o colaborare în domeniul nuclear-civil, iar intenția SUA deja s-a materializat prin dezvoltarea reactoarelor modulare mici.

Toate aceste demersuri ne vor asigura nivelul nostru de ambiție și vom putea să ne căpătăm independența energetică. Desigur, țara noastră, împreună cu partenerii strategici își oferă disponibilitatea de a ajuta partenerii din regiune care nu își pot asigura independența energetică.


Vom continua să întărim parteneriatul strategic pentru că el reprezintă pilonul principal al politicii noastre externe”, a spus Nicolae Ciucă, potrivit știripesurse.ro .Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Ultima oră

Titlurile zilei