Parlamentul a adoptat noul Cod Fiscal

de Carmen MOCANU Vineri, 04 Septembrie 2015 96
Proiectul noului Cod Fiscal a trecut de Parlament, urmând să fie transmis președintelui spre promulgare, Camera Deputaților, forul legislativ decizional, aprobând, ieri, legea cu 279 voturi "pentru", opt "împotrivă" și cinci abțineri. Camera Deputaților a adoptat anterior, în cursul dimineții de ieri, pe articole, reexaminarea Codului Fiscal, neînregistrându-se nicio modificare față de raportul Comisiei de buget.
În plen au luat cuvântul liderii PNL și PSD, Alina Gorghiu, respectiv Liviu Dragnea, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, din partea Guvernului, precum și Florentin Gust, din partea PSRO, care a anunțat că deputații acestui partid au votat împotriva pro-iectului.
Principalele amendamente la Codul Fiscal vizează reducerea cotei TVA de la 24% la 20% începând de la 1 ianuarie 2016 și de la 20% la 19% începând de la 1 ianuarie 2017, eliminarea impozitului pe construcții începând de la 1 ianuarie 2017, cu excepția con-strucțiilor agricole - în acest caz eliminarea impozitului se aplică din 2016 - și eliminarea supraaccizei la carburanți de la 1 ianuarie 2017.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei