Referendumurile vor fi validate cu prezența de 30%

de Cuget Liber Joi, 27 Iunie 2013 89
Scăderea pragului la referendum la 30% este constituțională. Judecătorii CCR au respins, miercuri, contestația PDL. Au pus însă și o condiție: Legea referendumului își va produce efectele peste un an.
Astfel, la referendumul inițiat de Traian Băsescu pentru Parlament unicameral și reducerea numărului de parlamentari la 300 se va aplica cvorumul de 50% + 1 dintre românii cu drept de vot pentru ca acesta să poată fi validat.
Potrivit Mediafax, Curtea a dat publicității următoarea decizie: "Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, decide: respinge obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului și constată că dispozițiile legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului sunt constituționale în măsura în care nu se aplică referendumurilor organizate în decurs de un an de la data intrării în vigoare a legii". CC precizează că decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică președintelui României și se publică în Monitorul Oficial Partea I.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei