REPER anunţă că vrea să înceapă discuţiile cu USR pentru o alianţă electorală

de Mircea GHIȚĂ Joi, 20 Iunie 2024 328
Conducerea REPER a anunţat, joi, că şi-a pus de săptămâna trecută mandatul pe masă, ca urmare a alegerilor din 9 iunie, şi a convocat Consiliul Naţional al partidului pentru a stabili direcţiile politice pentru perioada următoare, prilej cu care au fost revalidaţi în funcţiile de copreşedinte Ramona Strugariu şi Dragoş Pîslaru.
Totodată, la Consiliul Naţional REPER s-a subliniat nevoia de coagulare a forţelor pro-europene şi democratice de opoziţie în jurul unei platforme comune, cu acelaşi program politic şi liste comune de candidaţi pentru alegerile din toamnă.
În acest sens, Partidul REPER va desemna în perioada imediat următoare o echipă de negociere condusă de copreşedinţii REPER, care să înceapă imediat discuţiile atât cu noua conducere USR, cât şi cu candidaţii independenţi şi celelalte partide proeuropene, pentru constituirea unei alianţe electorale şi identificarea celei mai bune formule de reprezentare în alegerile din toamnă.
„Consiliul Naţional a acordat miercuri seara un vot de încredere şi a revalidat mandatele copreşedinţilor Ramona Strugariu şi Dragoş Pîslaru, precum şi ale membrilor Biroului Naţional, stabilind o serie de direcţii strategice pentru consolidarea partidului şi pregătirea pentru alegerile din toamnă. Printre acestea se numără desemnarea unei echipe de negociere pentru formarea unei platforme comune a forţelor de opoziţie şi susţinerea reprezentanţilor societăţii civile şi mediului antreprenorial pe listele de candidaţi pentru Senat”, s-a precizat într-un comunicat de presă al REPER.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei