"Trebuie să conlucrăm permanent pentru a consolida rolul și influența UE"

de Carmen MOCANU Vineri, 09 Mai 2014 50
Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, arată, astăzi, într-un mesaj adresat cu ocazia Zilei Europei, că în contextul evoluțiilor actuale din regiune este datoria tuturor europenilor să conlucreze permanent pentru a consolida rolul și influența Uniunii Europene. 

"Sărbătorim astăzi Ziua Europei, prilej de reafirmare a principiilor fundamentale, care stau la baza acestei construcții: unitate și solidaritate. (...) Viziunea părinților fondatori, care s-a născut din dorința de a crea un spațiu al păcii, stabilității și dezvoltării economice al unei Europe Unite, după cel de-al Doilea Război Mondial, nu a încetat să își demonstreze viabilitatea. Să nu uităm că Europa Unită înseamnă spațiul democrației, libertății și al respectării drepturilor omului", se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES. 

Corlățean subliniază că Europa unită este un proiect la care au aspirat generații de români, convinși, de-a lungul vremii, de identitatea lor europeană și de apartenența spațiului românesc la comunitatea europeană de valori. 


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei