Centrul de Cardiologie Intervențională din cadrul Heka Hospital, lansat astăzi! Totul este echipat la standarde europene

de Mirabela ȘERBĂNESCU Marţi, 11 Iulie 2023 3337
În cursul zilei de marţi, 11 iulie, s-a inaugurat la Constanţa, în cadrul HEKA Hospital, Centrul de cardiologie intervenţională ARES, unul dintre principalii furnizori privaţi de servicii de cardiologie şi radiologie intervenţională din România, cu centre importante deschise în Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Piteşti şi Tulcea. Centrul deschis la malul mării va putea trata pe viitor cazuri cu grad mare de complexitate, prin realizarea unor intervenţii minim invazive.
În deschiderea evenimentului au luat cuvântul dr. Nicolae Cârstea, medic primar cardiolog, directorul medical ARES Constanţa, dr. Anamaria Donciu, medic specialist chirurgie generală, director medical HEKA Hospital, dr. Adnan Mustafa, medic specialist cardiolog, dr. Rareş Nechifor, medic primar radiolog, dr. Geanina Durig - CEO ARES GROUP și Florentin Muscalu, director general HEKA Hospital. Toţi au subliniat că, de acum înainte, bolnavii nu vor mai fi nevoiţi să plece la Bucureşti pentru efectuarea anumitor tratamente. Menţionăm că centrul deschis la HEKA Hospital oferă soluţii pentru tratarea bolilor coronariere, periferice, aritmiilor cardiace, embolizarea fibromului uterin şi nu numai.
Cu această ocazie, dr. Nicolae Cârstea a precizat că vor putea ca în perioada următoare să efectueze şi în oraşul de la malul mării nişte proceduri spectaculoase şi rapide. „Vom avea posibilitatea de a trata pacienţii care se vor prezenta cu infarct miocardic acut, cu vasele înfundate, care se deschid prin implantarea unui stent sau prin implantarea unui balonaş. Practic, pacientului i se remite durerea şi în câteva zile va fi externat acasă. De asemenea, se vor putea face proceduri de revascularizare a arterelor membrelor inferioare, nişte proceduri pe care am început să le fac, deja, la Constanţa. Totodată, se vor realiza proceduri din domeniul bolilor structurale cardiace, de implantare de valvă, se pot efectua proceduri de electrofiziologie, pentru pacienţii cu palpitaţii. De asemenea, vom colabora pe partea de implantare stimulatoare cu dr. Răzvan Maxim, aceasta fiind o procedură minim invazivă ce poate schimba viața pacienţilor”, a explicat medicul.
La rândul său, dr. Rareş Nechifor a declarat următoarele: „Voi face multe intervenţii de radiologie intervenţională, la Constanţa, o specialitate nouă, puţin cunoscută, dar care aduce multiple beneficii pacienţilor, care nu vor mai fi nevoiţi să vină la Bucureşti pentru efectuarea unor proceduri minim invazive, dar mai ales să evite intervenţiile chirurgicale. Radiologia intervenţională ne permite să tratăm, de exemplu, fibromul uterin, fără ca uterul să fie scos. De asemenea, ne permite să tratăm adenomul de prostată, fără a fi necesară o intervenţie chirurgicală, ne permite să tratăm varicocelul, afecţiunile coloanei, tasările vertebrale, herniile de disc, malformaţiile arteriovenoase, trombozele venoase, arteriopatia periferică, depunerea de colesterol pe vasele de sânge, piciorul diabetic, fistulele arteriovenoase la pacienţii care fac dializă şi la care, în timp, se îngustează şi se pot înfunda. Practic, noi le facem mentenanţa, le ţinem deschise, astfel încât pacienţii să îşi poată continua tratamentul. Oamenii trebuie să ştie că majoritatea procedurilor sunt efectuate ambulatoriu, deci pacientul nu trebuie să rămână internat peste noapte. Vine, face intervenţia, nu este incizat, tăiat. Nu i se face decât o puncţie, îi este aplicat un pansament mic pe locul respectiv şi în aceeaşi zi se întoarce acasă. Totuşi, pentru unele proceduri se stă o noapte în spital, dar fără o perioadă de recuperare”.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei