Cum te menții tânără cu mezoterapie virtuală

de Andreea PERHAIȚĂ Luni, 04 August 2014 418
La granița dintre medicina alopată și homeopatie, mezoterapia ne poate întineri aproape instantaneu. Tratament non-invaziv, utilizat prima oară în medicina pentru tratarea anumitor dureri, afecțiuni dermatologice și anumitor forme de cancer, mezoterapia virtuală constă în introducerea în țesutul cutanat profund a unui cocktail de substanțe active (acid hialuronic, vitamine, antioxidanți), cu rezultate spectaculoase, vizibile chiar de la prima ședință.

Mezoterapia utilizează un sistem terapeutic transdermal care combină un procedeu denumit electroporație, cu ultrasunetele.
Pentru descoperirea electroporației, doi cercetători în chimie au primit în anul 2003 premiul Nobel.

Eficiență de 95 la sută
Pielea, prin structura ei, reprezintă un înveliș protector, impermeabil pentru apă și foarte puțin penetrabil de anumite substanțe. În consecință, produsele cosmetice aplicate pe piele, având molecula mare, nu sunt absorbite de piele decât în proporție de 5 la sută, având și eficacitate similară. Pentru rezultate mulțumitoare este necesară aplicarea cremelor respective o perioadă foarte lungă de timp și, nu de puține ori, cu rezultate descurajatoare.
"Mezoterapia, prin electroporație combinată cu sonoforeză, rezolvă problema ineficacității tratamentelor superficiale, adică aplicate doar la suprafața pielii. Electroporația folosește curentul alternativ cu frecvență joasă, adică impulsuri electrice emise pe termen scurt, cu o durata de câteva milisecunde. Aceste impulsuri electrice determină modificări reversibile în membrana celulelor pielii care constau în deschiderea unor micropori care merg de la suprafața pielii până în profunzime, în hipoderm. Se deschid, în acest fel, mii de asemenea canale microscopice prin care substanțele concentrate aplicate pe piele sunt conduse până în profunzime și rămân depozitate acolo sub formă de mici săculeți, deoarece canalele deschise în timpul ședinței de tratament, se reînchid la sfârșitul ședinței. În acest fel, tot produsul aplicat pe piele rămâne în hipoderm, de unde se eliberează treptat și continuu încă 24 - 48 ore de la sfârșitul ședinței", explică dr. Mihaela Rodica Stanciu, de la Centrul Maetrys Med din Constanța.
Astfel, prin mezoterapie, absorbția unui produs concentrat se face în proporție de 95%, rezultatele fiind vizibile și chiar spectaculoase de la prima ședință. Mai mult decât atât, sonoforeza, combinată cu electroporația mărește eficiența tratamentului. Ultrasunetele au un ușor efect termic care ușurează penetrarea cât mai profundă, efect mecanic de ușoare vibrații care acționează asemenea unui micromasaj și efect biologic, care îmbunătățește microcirculația, crește oxigenarea celulelor, îmbunătățesc fluxul limfatic și reduc inflamațiile.

Tinerețe fără bătrânețe!
"Mezoterapia este indicată pentru hidratarea pielii din profunzime către suprafață, pentru combaterea ridurilor, pentru pielea îmbătrânită și flască, pentru întârzierea îmbătrânirii, pentru pielea sensibilă, înroșită, cu capilare sparte și pentru pielea pigmentată, cu pete maronii. De asemenea, se poate folosi ca tratament anti-ageing sau vitaminizant, combate acneea și reduce vizibilitatea cicatricelor. Aplicarea după intervențiile cu botox prelungește intervalul între ședințe", mai adaugă medicul specialist de la Centrul Maetrys Med Constanța. 

Nu este indicat, totuși, tratamentul cu mezoterapie la femeile însărcinate, în cazurile de alergii la unul din componentele produselor folosite pentru tratament, la pacienții cu pace-maker ori implanturi metalice (aparat auditiv, proteze dentare, implanturi ortopedice) și nici la pacienții cu epilepsie, cancer, aritmii cardiace și stări acute inflamatorii ori febră.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei