Legumele verzi pot avea efecte pozitive asupra mușchilor

de Mirabela ȘERBĂNESCU Joi, 11 Aprilie 2024 416
Medicii sunt de părere că persoanele care mănâncă des legume verzi frunzoase au o funcție musculară semnificativ mai bună decât cele care nu consumă aceste legume. Bogate în vitaminele C, E, K și surse bune de fier, calciu și magneziu, precum și de luteină și zeaxantină, frunzoasele sunt recomandate a fi consumate zilnic. În prezent, există mai multe dovezi că aportul de legume verzi frunzoase ajută la slăbit și la menținerea greutății optime, conferă senzația de sațietate, contribuie la prevenirea diabetului, la protejarea oaselor de osteoporoză și la reducerea inflamației din organism.
Potrivit cercetărilor, consumul unei singure căni de legume verzi cu frunze în fiecare zi ar putea avea efecte pozitive și asupra mușchilor, sporind, practic, funcția musculară, care dacă este slabă, este asociată cu un risc mai mare de căderi și fracturi și este considerată un indicator cheie al sănătății și bunăstării generale. Deși legumele frunzoase pot să nu fie prea apreciate ca gust, ele sunt foarte importante pentru o nutriție adecvată. De exemplu, salata verde, spanacul, varza, varza creață, rucola oferă multe beneficii pentru sănătate, mai ales dacă sunt consumate crude sau opărite, deoarece în acest fel își păstrează nutrienții. Deși autoritățile de sănătate recomandă consumul a cinci porții de legume și fructe pe zi, majoritatea oamenilor nu se încadrează în acest stil alimentar. Ar trebui, totuși, ca oamenii să mănânce o varietate de legume în fiecare zi și cel puțin una dintre legume ar trebui să fie cu frunze, pentru a obține beneficii pentru sănătate, în general și pentru sistemul musculo-scheletal și cardiovascular, în special
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei