Morcovii ne feresc de cancer

de Andreea PERHAIȚĂ Joi, 25 Noiembrie 2010 289
Se știa deja că morcovii sunt buni pentru vedere, dar, mai nou, doctorii spun că reduc și riscul de a dezvolta o afecțiune cardiacă și ne pot proteja împotriva cancerului. Legumele precum cartofii dulci, dovlecii și morcovii sunt pline de carotenoide, despre care oamenii de știință susțin că ajută în lupta împotriva bolilor. Antioxidanții respectivi se găsesc și în legumele de culoare verde-închis, precum broccoli, mazăre, și pot combate cancerul la plămâni. Cercetătorii au descoperit că antioxidanții de tipul carotenoidelor, inclusiv beta-caroten, alfa-caroten și licopen, produse de plante, contracarează distrugerile din organism produse în fazele incipiente ale afecțiunilor cronice.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei