Perna, cel mai mare cuib de microbi

de Andreea PERHAIȚĂ Miercuri, 29 Iunie 2011 338
O treime din volumul pernelor este reprezentată de acarieni, vii sau morți, dejecțiile lor, celule de piele moartă și microbi, arată un studiu realizat de cercetători de la spitalul St. Bartholomew din Londra și London NHS (National Health Service).
Printre factorii "nedoriți" care se găsesc în perne, cercetătorii care au realizat studiul în mediul spitalicesc au găsit bacterii precum temutul stafilococ auriu (SARM) sau E.coli, care înspăimântă acum țări din Europa. În lenjeria de pat, au mai fost descoperiți viruși precum cel al gripei, al hepatitelor și al varicelei.
"Perna este un mediu de cultură ideal, alimentat de transpirație, lacrimi și ceea ce ne iese pe gură și pe nas când tușim și strănutăm. În fiecare noapte, pielea ni se descuamează. Microbii se înmul-țesc și încurajați de căldura corpului nostru, noapte după noapte", spune dr. Frederic Saldmann, specialist în igienă. Prin urmare, pernele ne îndeamnă doar pe noi la somn, în timp ce orice germen poate prolifera, adaugă un specialist englez.
Saldmann susține că aerisirea așternuturilor nu omoară deloc coloniile de germeni și recomandă utilizarea fețelor de pernă antibac-teriene.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei