Piersicile alungă oboseala

de Cuget Liber Vineri, 08 August 2008 364
Vara, persoanele mai sensibile pot suferi de lipsa poftei de mâncare, probleme digestive, stare de oboseală și scăderi în greutate. Din cauza temperaturilor ridicate, vara transpirați foarte mult și eliminați și alte substanțe necesare funcționării normale a organismului. Trebuie să consumați alimente bogate în vitaminele B1, B2 și calciu, pe care le puteți lua din pepene, castraveți, roșii, fasole, soia, ficat și rinichi de la animale tinere și sucuri de fructe. Prin transpirație se elimină mult potasiu și astfel pot apărea durerile de cap, amețelile, oboseala, tulburările de apetit. În aceste condiții, trebuie să consumați multe fructe și legume proaspete. Piersicile și caisele fac minuni. Nu trebuie să mâncați pe săturate și trebuie să evitați alimentele scoase din frigider. Vara, funcția stomacului și a intestinelor scade. Alimentația trebuie deci să restabilească echilibrul. Se recomandă cereale integrale de trei ori pe săptămână și, zilnic, supe și ciorbe. Dimineața se pot consuma tăieței, la prânz chifle pe abur sau lipie, iar seara, fierturi de cereale. Toate acestea combinate cu multe legume proaspete și puțină carne. Pentru că splina este mai slăbită vara, se recomandă alimentele bogate în proteine, precum carnea de porc, de rață, de iepure, ouăle de rață, peștele proaspăt, dar, nu în cantități mari.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei