Uleiul esențial de cimbru, util atât în răceli, cât şi în stări de stres, oboseală şi respiraţie neplăcută

de Alina DRACOPOL Joi, 29 Decembrie 2022 344
Uleiul esenţial de cimbru este unul dintre primele zece uleiuri esențiale datorită multitudinii cazurilor în care poate fi administrat. Încă din cele mai vechi timpuri, această plantă medicinală a fot utilizată pentru a da forţă şi vitalitate. Utilizarea sa în fitoterapie este bine stabilită și susținută în literatura științifică, deci haideți să o cunoașteți!
Este util pentru răceală și tuse. Studiile au arătat că ameliorează congestia nazală și infecțiile care provoacă răceala sau tusea obișnuită.
Stimulează funcțiile creierului, cum ar fi memoria. Acțiunea sa de stimulare favorizează funcțiile cognitive precum învățarea, memoria și atenția.

Este un excelent repelent împotriva insectelor. Puteți folosi un vaporizator care împrăștie esența de cimbru prin aer sau să preparați o cremă de piele amestecată cu acest ulei. Bine de ştiut! Dacă vreți să descongestionați mucoasa nazală, adăugați două picături de ulei de cimbru la doi litri de apă foarte fierbinte pentru a inspira aburul. Pentru a înlătura oboseala, stresul, puteți aplica două picături în apa de baie. Dacă doriți să folosiți ca apă de gură, adăugați două picături de ulei de cimbru într-o jumătate de pahar de apă și faceți gargară.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Sănătate

Ultima oră

Titlurile zilei