Agenția pentru Protecția Mediului: Praful saharian tranzitează, din nou, România

de Petruta RIDICHE Joi, 18 Aprilie 2024 1613
Reprezentanții Agenției Naționale pentru Protecția Mediului anunță că o nouă masă de aer încărcată cu praf de origine sahariană tranzitează, începând de astăzi, de la ora 12.00, și până pe 18 aprilie, la ora 00.00, teritoriul României.
Praful saharian tranzitează țara noastră ca urmare a circulației aerului, predominant sud-vestică, care favorizează avansul acestui aer încărcat cu particule, dinspre nordul Africii.
„Având în vedere prognoza meteorologică, care anunță interval cu ploaie, în această perioadă depunerile de praf vor fi vizibile și la nivelul solului, însă, datorită apei, este posibil să nu modifice semnificativ mediile zilnice înregistrate de stațiile de monitorizare a calității aerului”, a transmis Laurențiu Alexandru Păștinaru, președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului.
Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în noaptea de miercuri spre joi, masa de aer încărcată cu particule de praf se va deplasa spre Marea Neagră și Ucraina. Modul în care se deplasează această masa de aer, deasupra Europei poate fi urmărit pe site-ul Serviciului de Monitorizare a Atmosferei Copernicus.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei