Amenzi de peste 100.000 de lei date de inspectorii sanitari-veterinari. Vezi ce au găsit în restaurantele din Constanța

de Andreea PERHAIȚĂ Marţi, 27 Octombrie 2015 196
Acțiunile de supraveghere și control desfășurate de inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, în cursul săptămânii trecute, s-au materializat cu verificări la 116 obiective. Este vorba despre 17 restaurante, șase fast-food-uri, două snack baruri, un bar, două pizzerii, două cantine, 12 laboratoare cofetărie/patiserie, trei unități de produse proaspete din pescuit, două puncte debarcare pește, două pescării, șase super sau hipermarketuri, 16 depozite alimentare, două unități procesare lapte, cinci centre prelucrare lapte, două carmangerii, o unitate de procesare carne, șase magazine alimentare, patru unități fabricare pâine și specialități de panificație, o unitate de morărit, o unitate fabricare apă de masă, trei unități de fabricare vin, șapte depozite de semințe de consum, cinci producători particulari, trei transportatori animale vii, două exploatații profesionale, o exploatație nonprofesională, o farmacie veterinară și un cabinet veterinar.

Au fost confiscate și retrase de la vânzare peste 6,5 tone de carne și produse din carne, peste 2.000 de kilograme de lapte și produse lactate, 1.665 de kilograme de pește și produse din pește și 57 de kilograme de ouă. Valoarea acestora este de aproape 105.000 de lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei