Amenzi mai mari pentru şoferii prinşi fără rovinietă. Anunțul Ministerului Transporturilor

de Isabel Andreea ANDRIEȘ Miercuri, 02 Februarie 2022 406
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii vrea să majoreze amenzile pentru şoferii prinşi fără rovinietă pe drumurile din România. Proiectul a fost lansat în dezbatere publică la 1 februarie şi prevede că valoarea amenzilor contravenționale ar putea ajunge până la 23.800 lei.

Potrivit Realitatea.net ministerul Transporturilor a lansat în dezbatere publică Proiectul de Lege pentru modificarea anexei nr. 2 la Ordonanța Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România.
Motivul invocat de reprezntanţii Ministerului Transporturilor este că „din anul 2010 și până în prezent cuantumul amenzilor a rămas la același nivel, în timp ce cuantumul tarifului de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România exprimat în lei a crescut cu aproape 20%”.

„Astfel, valoarea amenzilor contravenționale s-a calculat ca fiind de două ori tariful anual de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România, pentru amenda minimă și de patru ori tariful anual de utilizare a rețelei de drumuri naționale din România, pentru amenda maximă”au mai precizat reprezntanţii Ministerului Transporturilor.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei