Amenzi mai mari pentru vecinii care ascultă muzică la maxim în orele de liniște

de Petruta RIDICHE Marţi, 26 Martie 2024 547
Se vor aplica amenzi de până în 3.000 de lei pentru muzica dată la maxim sau pentru utilizarea bormașinii în orele de liniște - este prevederea unui proiect de lege ajuns la Camera Deputaților. Noua variantă a legii presupune inclusiv sancțiuni mari pentru firmele care organizează petreceri în apropierea blocurilor.
Zgomotul deranjant se sancționează în orice moment al zilei, însă în intervalele orare 22.00-8.00 și 13.00-14.00 regulile și pedepsele sunt mai dure. În prezent, amenda maximă pentru vecinii care dau muzica la maxim sau fac alte activități zgomotoase în orele de liniște este de 1.500 de lei și ar putea ajunge la 3.000 de lei. Iar pentru firmele care organizează petreceri private gălăgioase în apropierea locuințelor, de exemplu în corturi de eveniment, amenda se va putea mări de la 6.000 de lei, la 12.000 de lei. De asemenea, în afara orelor de liniște, gălăgia ar urma să fie sancționată cu sume între 400 și 2.000 de lei.
Pentru moment, sancțiunile se aplică doar în orașe, însă proiectul de lege îi va pedepsi și pe locuitorii zgomotoși din mediul rural. Nu în ultimul rând, de precizat este că amenzile pentru cetățenii care își deranjează frecvent vecinii nu vin singure, ci cu ore de muncă în folosul comunității. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei