Angajaţii Primăriei Mangalia cer vouchere de vacanţă. "Cui nu-i convine să îşi dea demisia şi să plece"

de Mirabela ȘERBĂNESCU Vineri, 11 August 2023 5253
Angajaţii Primăriei Mangalia au semnalat ziarului „Cuget Liber“ că nu primesc şi ei, la fel ca alţi salariaţi, vouchere de vacanţă. Aceştia susţin că nu au beneficiat niciodată de aşa ceva şi le-ar plăcea să intre în rândul celor care pot pleca în concediu cu aceste tichete, care ajută la plata facturii unei vacanţe petrecute în unităţile de cazare din ţară. Pe de altă parte, primarul Cristian Radu susţine că mai întâi trebuie să le merite şi apoi să le ceară.
Chiar dacă aceste vouchere de vacanță nu au o valoare prea mare, totuşi, suma de 1.450 de lei ajută la plata a măcar 2-3 zile. Oamenii spun că sunt conştienţi că mai trebuie să scoată bani din buzunare pentru a-şi plăti o vacanţă la munte, dar chiar şi aşa, s-ar bucura dacă nu ar fi nevoiţi să pună întreaga sumă, în condiţiile în care susţin că au salarii foarte mici. „Încercaţi să ajutaţi nişte oameni care, deşi au salarii mici, te întâmpină cu calm, atunci când ai o problemă”, au precizat aceştia. Toate acestea se întâmplă în condiţiile în care sunt primării, în întreaga ţară, care le acordă aceste beneficii salariaților. Unii le-au primit și anul trecut, le primesc şi în 2023, dar ei sunt mereu tăiaţi de pe listă, la acest capitol. Cei care au avut norocul de a intra în posesia tichetelor de vacanţă ştiu deja că acestea au o perioadă de valabilitate de un an de la data alimentării suportului electronic, adică un card pe care angajații primăriilor l-au primit. Mai mult decât atât, anul acesta s-a adus în discuţie posibilitatea ca şi firmele private să le poată acorda vouchere de vacanță angajaţilor, iar peste 4,2 milioane de români să se bucure de acest beneficiu, al cărui cost va fi suportat de Guvern. Pe de altă parte, una dintre măsurile discutate, recent, de Guvern pentru acoperirea „găurii” de la buget este tocmai eliminarea voucherelor de vacanţă. Atenţie, nu de tot, ci doar pentru anumiţi angajaţi. Astfel, acestea, care acum sunt primite de toți bugetarii, ar putea să fie primite doar de persoanele care au venituri brute sub 10.000 de lei. Deocamdată, însă, nimic nu este sigur. Vom afla pe parcurs ce se va decide, ce se va întâmpla. Oricum, dacă ar fi eliminate, peste un milion de bugetari ar putea rămâne fără vouchere de vacanță.
Aşadar, ce urmează mai departe rămâne de văzut, dar să ne întoarcem la situaţia angajaţiilor de la Mangalia şi motivul pentru care ei nu primesc voucherele cu pricina.
„Când vom avea bani pentru vouchere de vacanţă, le vom da. Cui nu îi convine să îşi dea demisia şi să plece. Prima dată să muncească, să fie oamenii din oraş mulţumiţi de munca lor, pentru că sunt plătiţi din contribuţiile cetăţenilor şi, când cetăţenii vor fi mulţumiţi, atunci vor pleca şi în vacanţă. Până atunci, nu pleacă nimeni pe banii statului, ai cetăţenilor din Mangalia. Ar fi chiar culmea să îi trimitem acum în vacanţă, când oraşul nu este încă asfaltat în totalitate, când încă avem probleme cu persoanele cu dizabilităţi (n.r. unele mijloace de transport în comun nu au rampe pentru persoanele cu dizabilități locomotorii), când ne gândim cum le vom da căldură la iarnă”, a declarat primarul Cristian Radu, pentru „Cuget Liber”. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei