Garda Națională de Mediu aproape că a terminat chitanţierul cu amenzi pe șantierele din Constanța

de Petruta RIDICHE Joi, 10 August 2023 237
Controlul tematic dispus de Garda Națională de Mediu pentru verificarea operatorilor și amplasamentelor în care se desfășoară activități cu impact asupra calității aerului înconjurător a continuat și pe parcursul lunii iulie. Iar sancțiunile care au urmat sunt uriașe.
Astfel, luna trecută, comisarii de Mediu Constanța au efectuat 13 controale. Au verificat trei șantiere de construcții, două amplasamente unde au avut loc incendii și au efectuat 8 inspecții pentru soluționarea unor petiții. În urma acțiunilor, comisarii Gărzii de Mediu au aplicat 12 amenzi în valoare totală de 411.000 lei.
În total, în perioada aprilie-iulie, Garda de Mediu Constanța a efectuat 52 de controale în baza tematicii privind calitatea aerului. Un total de 47 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate, iar amenzile, în număr de 46, au avut o valoare totală de 1.308.500 lei. Principalele neconformități pe care le-au constatat comisarii de Mediu au constat în poluarea atmosferei și gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor din construcții și demolări.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei