Beatrice Mahler, semnal de alarmă: ”Pandemia nu s-a încheiat! Europa de Vest se pregătește de un nou val!"

de Alina DRACOPOL Luni, 21 Martie 2022 707
Beatrice Mahler, managerul Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, susține că deși numărul românilor infectați cu COVID se micșorează, mai multe state europene se pregătesc de un nou val, scrie romaniatv.net

„În ultima săptămână lucrurile au stagnat, nu suntem într-o zonă care să ne îngrijoreze dar în continuare vin pacienți care se internează, în continuare avem situații în care formele sunt severe și sperăm totuși ca valul acesta să ajungă într-un timp care să ne ajungă o zonă de confort. Deocamdată lucrurile nu sunt în acel moment. Europa de vest se pregătește pentru intrarea într-un nou val pandemic, pandemia nu s-a încheiat, vom avea cazuri destul de multe și în acest an. La noi totuși cazurile sunt în scădere și va urma o perioadă liniștită dar acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să monitorizăm ce se întâmplă și că trebuie să renunțăm la vaccin. Varianta mutantă nu circulă în România. Sunt cazuri de pacienți cu Varianta Omicron 2. Numărul de cazuri nu este la un nivel alarmant”, a precizat Beatrice Mahler.

Autorităţile de la Bucureşti iau în calcul reintroducerea unor restricţii COVID-19 în condiţiile în care numărul infectărilor este în creştere în Europa. Medicii spun că măsurile au fost ridicate prea repede şi ca subvarianta BA 2.2 de coronavirus ar putea sa provoace un nou val de îmbolnaviri.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei