Beneficiarii programului "Respect" se pot înscrie pentru anul viitor

de Mirabela ȘERBĂNESCU Vineri, 25 Noiembrie 2022 480
Nu aţi reuşit să vă înscrieţi până acum în programul „Respect” pentru anul 2023? Potrivit Primăriei Constanţa, pot beneficia de banii din cadrul acestui program numai cei care se încadrează într-una din următoarele categorii: persoane care au calitatea de pensionar sau sunt indemnizate în baza legilor speciale și ale căror venituri lunare cumulate în sumă netă sunt mai mici sau cel mult egale cu suma de 2.024 lei. Acestora li se alătură cei fără niciun venit şi care împlinesc în anul de referință cel puțin vârsta de 60 de ani, precum şi persoanele cu handicap grav sau accentuat. Pe aceeaşi listă de beneficiari se află persoanele care beneficiază de venit minim garantat stabilit în baza Legii nr. 416/2001, cele care au calitatea de reprezentant legal al familiei şi care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei şi alte persoane vulnerabile sau aflate în situații de dificultate, care nu se încadrează la lit. a) -e) și care au împlinit cel puțin vârsta de 18 ani în anul de referință (în baza unei anchete sociale). 

Începând cu luna ianuarie a anului viitor, beneficiarii vor primi pe cardul „Respect” opt tranșe a câte 50 de lei fiecare. Toţi cei care se încadrează în condiţiile menţionate au obligaţia de a comunica modificările intervenite cu privire la domiciliu, reședință, venituri sau orice alte schimbări ale datelor completate în cerere, în scris, în termen de zece zile. Datele vor fi transmise Direcției Generale de Asistență Socială Constanța, Serviciul sprijin comunitar și evenimente sociale, situat în strada Duiliu Zamfirescu nr. 4. 

Taguri

Comentează știrea

popescu ion
24 noiembrie 2022
sarac am fost si mai sarac am sa mor

mori de foame sau lipsa de medicamente si cu cei 8 * 50 de lei pe an si fara ei mai ales la inflatia si preturile la utilitati de azi si de maine, adica la anul, nemaivorbind ca sunt multi care nu se inscriu in conditiile legii si care nu pot nici munci din cauza varstei sau alte diverse motive sau pur si simplu nu ii mai angajeaza nimeni din diverse motive de varsta, conditie fizica, pregatire, etc; am citit in urma cu cativa ani ca romania aloca cel mai mic procent din buget pentru asistenta sociala si ajutorarea celor mai saraci din toate tarile ue si mai ales la foarte mare diferenta de ele - sunt sigur ca nu s-a schimbat nimic si cu magarii care ne conduc nici nu se va schimba

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei