Căldură mai scumpă cu 50% pentru constănțeni r Prețul gigacaloriei ar putea ajunge la 247 de lei dacă Guvernul va elimina subvenția de la bugetul de stat r De la 1 aprilie 2011, gigacaloria s-a scumpit de la 150 la 170 de lei

de Andreea PERHAIȚĂ Miercuri, 11 Mai 2011 818
De la 1 aprilie 2011, constănțenii plătesc gigacaloria cu 170 de lei, cu 20 de lei mai mult decât în lunile anterioare. Însă veștile proaste nu se opresc aici. Se pare că, la iarnă, căldura din apartamente ne va arde tare de tot la buzunare. În ultimele discuții cu FMI, Guvernul a promis că va elimina subvenția de la bugetul de stat la energia termică. Astfel, prețul gigacaloriei ar putea crește cu peste 50 de procente. "De la 1 aprilie, tariful pentru gigacalorie este de 340 de lei. Din acesta, populația suportă 170 de lei, 77 de lei reprezintă compensarea unitară acordată de la bugetul de stat, iar 93 de lei este subvenția alocată de Primăria Constanța", explică Eugen Ionescu, director comercial la RADET Constanța. Așa se face că factura plătită de populație pentru încălzire și apă caldă ar putea crește în perioada următoare cu peste 50% după eliminarea subvenției acordate de la bugetul de stat, în funcție de cât este dispusă primăria să aloce suplimentar pentru acoperirea diferenței de preț. Practic, constănțenii vor plăti gigacaloria cu 247 de lei. Ideea de a plăti mai mult la întreținere de la toamnă îi îngrozește pe mulți. "Astă iarnă, am plătit 250 de lei pe lună și de-abia ne-am descurcat, dar, dacă la iarnă va fi mai mult, nu vom mai avea de unde să plătim. Iar de stat în frig nu putem, că ne îmbolnăvim", ne-a spus Ionela Chiru. La fel de pesimist este și Ghiță Dogaru, care crede că oamenilor le va fi din ce în ce mai greu să plătească și vor crește restanțele la întreținere.

Comentează știrea

geo
11 mai 2011
mutati-va

Nu va convine mutati-va, nu scrie nicaieri ca trebuie sa stati in Constanta, in apartamente de x camere, vindeti cumparati unele mai mici, mutati-va in orase mai mici sau intoarceti-va din nou la tara de unde a-ti venit ca si asa nu are cine muncii pamantul tarii.

locatarul x
11 mai 2011
@geo analfabetul

Draga Geo, mai bine te-ai mai duce tu putin pe la scoala decat sa iti dai cu parerea in ziare, caci se vede treaba ca ai cam lipsit la orele de gramatica a limbii romane. Pune mana si invata inainte sa te apuci de scris deoarece aici te-ai cam facut de CACAo. Mult succes, poate asa o sa iei si tu bacul!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei