Cât va mai ţine vremea haotică în România. ANM anunţă prognoza meteo actualizată

de Isabel Andreea ANDRIEȘ Joi, 19 Ianuarie 2023 415
Vremea continuă să facă surprize în România. Astăzi prognoza meteo fost cu patru anotimpuri. În unele zone au fost 20 de grade, iar în altele au fost ploi torenţiale şi grindină. Elena Mateescu, director ANM, anunţă prognoza meteo actualizată, potrivit Antena3

Din cauza vremii au avut loc şi alunecări de teren, iar pentru că au predominat temperaturile ridicate, la gradină botanică din Galaţi au înflorit mai multe plante, printre care şi un palmier.
Întrebată cât va mai ţine vremea aceasta haotică, Elena Mateescu, directorul ANM, a spus:
"Într-adevăr, vorbim și în continuare de o vreme mai caldă decât în mod obișnuit. Mâine în special în jumătatea de sud-est a țării, acolo unde temperaturile, de pildă, în sud-estul Munteniei și în Dobrogea, la nivelul maximelor, vor caracteriza în continuare o vreme călduroasă 17-18 grade.

Sâmbătă contăm, de asemenea, pe valori în jurul a 13 grade în Dobrogea. Duminică vorbim, la scara întregii țări, de valori între 6 până la 14 grade.
Săptămâna viitoare va debuta cu o vreme mai caldă în partea de vest, 12-14 grade de la mijlocul săptămânii viitoare ne vom apropia posibil de normele termice ale perioadei din calendar, cu valori cuprinse în general între 2 până la 5 grade în zonele din sudul, sud-estu-estul țării, 5-8 în vest, nord-vest și centru.
Minimele rămân apropiate pe parcursul nopții în special în a 2-a parte a săptămânii viitoare de la valori de -5 până la cel mult 0,-1 grad în majoritatea zonelor.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei