Comisarii de Mediu au fost prezenți pe teren în cartierul Palazu Mare și au aplicat amenzi uriașe

de Petruta RIDICHE Joi, 24 August 2023 2184
În urma numeroaselor sesizări referitoare la refularea unei canalizări pe strada Prelungirea Alexandru Sahia, colț cu strada Alunului, din cartierul Palazu Mare, comisarii Gărzii de Mediu Constanța au efectuat verificări în zonă. În urma verificărilor, aceștia au constatat că ultimul cămin înainte de stația de pompare era inundat, apa uzată neepurată deversându-se pe sol.
Pe anumite tronsoane ale rețelei de canalizare era vehiculată apă uzată menajeră, fiind identificate două imobile racordate ilegal la o rețea nepusă în funcțiune. Prin urmare, societatea care execută lucrările de construire a rețelei de canalizare a fost amendată cu 50.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului. Constructorul avea obligația de a lua măsuri de supraveghere și monitorizare a sistemului de canalizare în execuție și de a nu permite descărcarea apelor uzate în rețeaua nefuncțională. Cei doi proprietari branșați ilegal au fost sancționați cu avertisment pentru nerespectarea Legii apelor nr. 107/1996. Au fost stabilite, totodată, și măsuri de conformare cu prevederile legale în vigoare.
Lucrările fac parte din Proiectul Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată - Rețele de apă și canalizare în zona periferică a Municipiului Constanța, Palazu Mare și stațiunea Mamaia.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei