Copiii de la ţară, fără medici stomatologi şi fără sprijin pentru a-şi proteja dinţii

de Andreea PERHAIȚĂ Miercuri, 23 Septembrie 2020 236
Asistenţa medicală este o problemă majoră în mediul rural. Iar, când vorbim despre stomatologie, aceasta lipseşte cu desăvârşire în numeroase localităţi din judeţul Constanţa. Tocmai de aceea, mai mulţi voluntari, printre care un medic stomatolog şi un student la stomatologie, le-au făcut o vizită mai multor copii din comuna Ostrov, cărora le-au explicat cum şi cât de important este să îşi îngrijească dinţii.
Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unei campanii demarate de Asociaţia Merci Charity, cu sprijinul Rompetrol. 682 de copii din satele Ostrov, Almalău, Bugeac, Esechioi, Galiţa şi Gârliţa, care învaţă în Grădiniţa Ostrov, Şcoala Gimnazială „Carol I” Ostrov, Liceul „Carol I” Ostrov şi Grădiniţa Galiţa, au primit pachete pentru protejarea sănătăţii orale, conţinând pastă de dinţi, periuţă de dinţi, dar şi cartea educaţională „Povestea lui Mofturos: ghid de nutriţie povestit”. În mod normal, echipa ar fi asigurat şi tratament stomatologic în cabinetul stomatologic mobil al asociaţiei, în mod gratuit copiilor, dar, din cauza pandemiei Covid-19, acţiunea de tratament este momentan suspendată.
În comuna Ostrov, conform site-ului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa, nu există un cabinet stomatologic în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Constanţa şi, din acest motiv, părinţii trebuie să se deplaseze cu copiii într-o altă localitate dacă doresc să beneficieze de dreptul copilului lor la tratament stomatologic gratuit.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei