Cum puteți beneficia de facilitățile fiscale la plata taxelor și impozitelor

de Andreea PERHAIȚĂ Marţi, 28 Iulie 2020 217
Contribuabilii constănțeni pot solicita Serviciului Public de Impozite și Taxe acordarea de facilități fiscale. Aceasta poate fi dată numai în baza unei cereri pentru reducerea cu o cotă de 50% a impozitului pe clădiri aferent anului 2020 sau pentru scutirea pentru perioada stării de urgență, de la plata taxei lunare pe clădiri. Cererea se face în temeiul prevederilor H.C.L. nr. 183/30.06.2020 privind acordarea unor facilități fiscale operatorilor economici și persoanelor fizice din municipiul Constanța, în contextul crizei generate de SARS-CoV-2.
"Facilitățile fiscale acordate de către Primăria municipiului Constanța se aplică pentru clădirile nerezidențiale, aflate în proprietatea persoanelor fizice și juridice, folosite pentru activitatea economică proprie a acestora sau date în folosință, care în perioada stării de urgență și-au întrerupt total activitatea ori care dețin certificatul pentru situații de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri prin care se certifică întreruperea parțială a activității și pentru clădirile proprietate publică sau privată a statului ori a municipiului Constanța folosite de către concesionari, locatari, titulari ai dreptului de administrare sau de folosință, care în perioada stării de urgență au fost obligați, potrivit legii, să își întrerupă total activitatea economică.
Cererea de acordare a reducerii sau scutirii trebuie însoțită de o declarație pe propria răspundere", explică reprezentanții SPIT Constanța. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Ultima oră

Titlurile zilei