Cum să alegi un robot de bucătărie

de Cuget Liber Luni, 23 Martie 2020 213
Versatil și eficient, un robot de bucătărie va deveni indispensabil în bucătărie. Poate fi folosit pentru a toca carne, pentru a face aluat, piure pentru mâncarea bebelușilor, măcina condimentele și toca tot felul de alte ingrediente. Dar înainte de a te îndrepta către magazin, ia în considerare acești factori pentru a te asigura că alegi cel mai bun robot de bucătărie pentru nevoile tale. 

Caracteristici

Majoritatea roboților de bucătărie au o singură viteză a motorului, iar majoritatea au o deschidere mică a tubului în partea de sus, care îți permite să adaugi cu ușurință alte ingrediente. De obicei vin cu un "împingător" care se încadrează în acest tub și ajută la introducerea obiectelor mai mari, păstrează degetele în siguranță și acționează ca un capac.

Asigură-te că acel robot de bucătărie pe care îl alegi are un buton "puls" pentru a oferi mici explozii de putere (potrivite pentru tocarea puternică sau frământarea rapidă a aluatului). Vei aprecia un touchpad neted pentru comenzi, care este mai ușor de curățat decât butoanele ridicate, precum și părțile sigure pentru mașina de spălat vase (deși recomandăm spălare ala mână a lamelor pentru a nu le deteriora).

Putere

Asigură-te că acel robot de bucătărie pe care îl alegi este suficient de puternic pentru a face față sarcinilor grele: frămâtarea aluaturilor dure, tocarea morcovilor cruzi sau a unei brânze tari, de exemplu. În caz contrar, riști ca robotul de bucătărie să nu se taie sau să toace neuniform. Sau mai rău încă, motorul se arde. Pentru un robot de bucătărie de dimensiuni complete (9 căni sau mai mare), caută un motor care este de cel puțin 600 wați.

Dimensiune / Capacitate

Un robot de bucătărie vine în toate dimensiunile, de la micuțe de 3 căni la versiuni de 20 de căni, care ar putea funcționa într-o bucătărie de restaurant. Ce dimensiune este cea mai potrivită pentru tine depinde de numărul de persoane pentru care gătești de obicei și de rețetele pe care le vei pregăti cu acesta. Dacă de obicei gătești pentru o familie de patru sau prepari aluaturi pentru o singură coacere, ar trebui să fie suficient un procesor de 11 căni. Dacă deseori tai cantități mici de ierburi sau nuci sau prepari cantități mici de sosuri, caută un robot de bucătărie la eMAG care include un bol și o lamă de lucru mici sau investește într-un robot de bucătărie separat de 3 căni pentru aceste sarcini.

Accesorii

Unii roboți de bucătărie vin cu o gamă completă de accesorii destinate să maximizeze utilizarea mașinii. Acestea pot include boluri și palete de lucru de dimensiuni diferite, discuri care feliază și pregătesc grătarul la diferite grade de grosime și chiar atașamente și setări de viteză care transformă robotul de bucătărie într-un storcător de citrice sau o frământătoare pentru aluat de pâine. Înainte de a cheltui banii în plus pe o mașină cu toate aceste accesorii, ia totuși în considerare dacă le vei folosi de fapt.

În cele din urmă, decizia se reduce la preferințele tale personale, precum și la bugetul tău.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei