Cum vă achitați impozitele și taxele locale fără să stați la coadă

de Andreea PERHAIȚĂ Luni, 17 Februarie 2014 762
Constănțenii au început să se înghesuie la ghișeele de impozite și taxe locale pentru a-și achita la timp dările către bugetul local. Există însă mai multe variante de a-ți plăti impozitele și fără să stai la coadă. 

Reprezentanții Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța îi sfătuiesc pe toți cei care au doar de plătit și nu trebuie să facă alte operațiuni să aleagă alte modalități de plată decât ghișeele din cadrul agențiilor fiscale. 
"În vederea evitării eventualelor aglomerări de la ghișeele agențiilor fiscale, recomandăm celor care doresc să-și achite impozitele și taxele locale și nu au de efectuat alte operațiuni, cum ar fi depunerea declarațiilor de impunere sau alte modificări, să aleagă una din mo-dalitățile de plată fără a se mai deplasa la sediile instituției. În acest sens, vă puteți adresa oficiilor poștale, agențiilor Garanti Bank, stațiilor OMV din municipiu, prezentând doar buletinul ori cartea de identitate. De asemenea, puteți plăti prin intermediul cardului bancar, pe site-ul instituției www.spit-ct.ro, secțiunea «Servicii online/ Plata online a impozitelor» sau link-ul https://etax.spit-ct.ro, unde vă autentificați cu nume utilizator și parolă emise de către SPIT în urma unei cereri depuse online sau prin sistemul Internet Banking", precizează directorul Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța, Viginia Uzun. 
De asemenea, impozitele locale pot fi achitate și prin ordin de plată, prin banca unde aveți cont deschis sau prin mandat poștal, de la orice oficiu poștal din țară. Datele de identificare ale contului de Trezo-rerie precum și codul IBAN, pentru plata cu O.P. sau prin mandat poș-tal, se găsesc pe site-ul instituției www.spit-ct.ro. 

24 de ghișee unice 
"În plus, pentru îmbunătățirea activității prin creșterea calității serviciilor oferite contribuabililor, în anul 2011, toate ghișeele instituției au fost transformate în ghișee unice. Astfel, pentru orice operațiune specifică activității instituției, invităm contribuabilii să se adreseze celor 24 de ghișee SPIT, fără a mai ține seama de arondarea străzilor pe agențiile fiscale, a face diferența între persoană fizică sau juridică ori între suma de plată curentă sau în urmărire", a mai adăugat șeful SPIT Constanța. 
Iată unde găsiți ghișee SPIT: pe strada Badea Cârțan nr. 3, unde sunt deschise șase ghișee unice, pe strada Nicolae Grindeanu nr. 66 (zona Km 4-5), unde sunt deschise cinci ghișee unice, pe strada Sulmona nr. 22, unde sunt deschise patru ghișee unice; pe strada Atelierelor nr. 6, unde sunt deschise cinci ghișee unice și pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu nr. 116C, în incinta City Park Mall (sky level), unde sunt deschise trei ghișee unice. Acestea funcționează, în zilele de marți, miercuri și vineri, între orele 8,30 și 16,00, și joia, între orele 8,30 și 18,30. Ghișeul unic din strada Dumbrăveni nr. 1, din cartierul Palazu Mare, este deschis publicului în ziua de luni, în intervalul orar 8,00 - 16,00. 

Ordinea numerelor este dată de aparate și nu de gardieni! 
"Amintim că operațiunile la ghișeele agențiilor fiscale sunt realizate în ordinea numerelor emise de aparatele amplasate în incintele locațiilor, cu mențiunea că operarea în vederea solicitării bonurilor, cât și ridicarea acestora se realizează de către contribuabili și nu de către gardienii publici", a mai explicat Virginia Uzun. 
De asemenea, pentru operațiunile de încasare impozite, taxe și amenzi, contribuabilii se pot deplasa pe bulevardul Mamaia nr. 86, în incinta Serviciului public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, ghișeu deschis publicului marțea și miercurea, între orele 8,30 -16,00, joia, între orele 8,30 și 18,30, și vinerea, între 8,30 și 14,30; pe strada Ecaterina Varga nr. 25-27, la fostul Centru de Informare pentru Cetățeni, unde funcționează un ghișeu de marți până vineri, între orele 8,00 și 16,00, și pe bulevardul I.C. Brătianu nr. 246, în incinta Poliției Rutiere, unde funcționează un ghișeu de marți până vineri, între orele 8,30 și 16,30. 

Plătiți impozitele la mall! 
"Reamintim, de asemenea, că, începând cu 3 februarie și până pe 31 martie 2014, SPIT vine în sprijinul contribuabililor prin parteneriatul cu VISA România și Banca Transilvania în proiectul «Plătește taxele și impozitele cu VISA. Câștigă timp și bani». Astfel, impozitele și taxele locale se pot achita, prin intermediul cardului bancar, la standul deschis în zona Cafeteria Auchan din cadrul centrului comercial Maritimo, zilnic, de luni până duminică, în intervalul orar 10,00 - 22,00", a completat directorul SPIT Constanța. 

Taguri

Comentează știrea

eu
17 februarie 2014
impozit

Imi pare rau dar on line am depus cerere pentru plata impozitului de aprox 3 sapt si nici pana la a cest moment nu am primit utilizator si parola.termenul fiind de max 3-5 zile

VASILE ALINA
17 februarie 2014
OP NEOPERAT

Eu am platit cu ordin de plata, dar Primaria nua a fost capabila sa opereze op pt habitat sem II si am primit instiintare cu restanta din 2013, deci ar trebui sa angajeze personal competent!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei