De Ziua Mondială a Mediului, se militează pentru o informare corectă asupra reciclării

de Petruta RIDICHE Luni, 05 Iunie 2023 202
Luni, 5 iunie, de Ziua Mondială a Mediului, aplicația digitală InfoCons contribuie la reciclarea produselor electronice și electrocasnice. În aplicație, consumatorii pot vedea o listă cu punctele de colectare a materialelor reciclabile. Aceștia vor putea identifica rapid cel mai apropiat punct de colectare.
Aplicația InfoCons este intuitivă și simplu de utilizat și pune la dispoziție informații actualizate în legătură cu punctele de colectare disponibile. De asemenea, aplicația conține informații legate de tipurile de materiale reciclabile acceptate în fiecare locație. De asemenea, pentru produsele agroalimentare scanate cu ajutorul aplicației, consumatorii pot afla informații cu privire la scorul Eco InfoScore obținut de produsul scanat. Eco InfoScore este calculat pe baza numericului de aditivi alimentari, ținându-se cont, de asemena, și de impactul produselor asupra mediului înconjurător.
În contextul unei dezvoltări continue atât la nivel național, cât și la nivel internațional a problematicii privind amprenta de carbon, precum și în contextul unei agravări a efectelor globale aduse de schimbările climatice, consumatorii trebuie să fie apărați, informați și educați. Aceștia trebuie să știe totul legat de amprenta de carbon atât a produselor și serviciilor, cât și a tot ceea ce ne înconjoară. În acest sens, certificarea amprentei de carbon a produselor, serviciilor și a tot ceea ce ne înconjoară va respecta criteriile existente în standarde internaționale. Va fi calculată folosind factori de emisie cât mai preciși.
Inițiativa InfoCons vine în sprijinul Pactului Verde European (European Green Deal) și în întâmpinarea principiilor și strategiei Uniunii Europene privind atât Protecția Mediului, cât și economia circulară și ecodesign. Această inițiativă este în conformitate cu seria de propuneri ale Comisiei Europeane prin care se adaptează politicile UE în domeniul climei, energiei, transporturilor și fiscalității. Este vorba despre propuneri privind reducerea cu cel puțin 55 % până în 2030 a emisiilor nete de gaze cu efect de seră față de nivelurile din 1990. De asemenea, prin aceste prevederi se urmărește ca Europa să devină primul continent neutru climatic până în 2050.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei