DSVSA Constanța: Se pot recolta, din nou, scoici și rapane din Marea Neagră

de Madalina PETRESCU Duminică, 16 Iunie 2024 258
În urma analizelor de laborator, s-a constatat că moluștele de mare sunt sigure pentru consum, nefiind identificate în corpul lor acumulări de biotoxine, a transmis într-un comunicat DSVSA Constanța.

În urmă cu 10 zile ANSVSA a interzis culegerea moluștelor bivalve din 2 zone de producție clasificate ale Mării Negre, între Năvodari şi Portul Constanţa, respectiv între Agigea şi Mangalia, ca măsură preventivă, după ce analiza apei a indicat un risc ridicat de toxicitate din cauza unei alge. În această perioadă de restricții, pescarii au avut voie să recolteze midii, vongole și rapane doar din zona cuprinsă între Midia și Tulcea.

DSVSA Constanța a dispus, ieri, anularea deciziilor de închidere a celor două zone și redeschiderea lor pentru recoltarea de moluște bivalve, după ce analizele de laborator efectuate de Institutul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară pe probe de scoici și rapane, recoltate la un interval de 48 de ore, au relevat valori nedetectabile ale biotoxinelor marine în corpul lor.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei