Guvernul vine cu aceleași promisiuni pentru profesori. „Este un efort bugetar care depășește 700 de milione de lei”

de Madalina PETRESCU Duminică, 28 Mai 2023 195
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat, duminică, faptul că Executivul va acorda prime pentru cadrele didactice şi pentru personalul nedidactic. El a spus că este vorba despre primele de 2.500 de lei pentru cadrele didactice și 1.000 de lei pentru personalul nedidactic, deși acestea au fost respinse până acum de sindicatele din educație.

„Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) răspunde de asigurarea resurselor europene şi împreună cu Ministerul Educaţiei le vor pune în procesul de transparenţă decizională, apoi va ajunge pe masa Guvernului.
Este un efort bugetar care depăşeşte 700 milioane lei, 723 milioane de lei mai exact, din care peste 300 din bugetul național și restul fonduri europene. Sunt peste 200.000 de bugetari, practic toţi angajaţii din sistemul de învăţământ care vor primi diferit”, a transmis Dan Cărbunaru.

Declaraţiile au loc în condiţiile în care sindicaliştii din educaţie afirmă că nici până la această oră nu au primit invitaţii pentru o nouă rundă de negocieri cu reprezentanţii Executivului. Totodată, luni ar urma să înceapă înscrierile pentru examenul de Bacalaureat.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei