În ce cazuri este posibilă întreruperea concediului de odihnă

de Andreea NĂSTASE Vineri, 29 Ianuarie 2016 164
În legislația în vigoare, se menționează că salariatul nu are dreptul pur și simplu de a se întoarce la muncă mai repede decât era programat, ci că acesta trebuie să motiveze intenția de întrerupere a concediului de odihnă. 

Motivele invocate cel mai frecvent pentru a întrerupe concediul de odihnă sunt intrarea salariatului în concediu medical sau intrarea salariatei în concediul de maternitate. 

În lipsa unui motiv obiectiv de întrerupere a concediului de odih-nă, angajatorul poate respinge cererea salariatului de întoarcere la muncă din concediul de odihnă. Concediile de odihnă, conform prevederilor legale, se fac în baza unei programări, iar salariații nu ar trebui să se abată de la această programare. 

Totuși, salariații care se întorc mai repede din concediu, fără aprobarea angajatorului sau în lipsa unor motive obiective, nu pot fi lipsiți de dreptul lor la zilele de concediu neefectuate întrucât aceasta ar putea fi privită ca o cale prin care se renunță la dreptul de a efectua integral concediul de odihnă în natură. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei