Salariile bugetarilor vor fi majorate începând din semestrul doi al acestui an

de Mirabela ȘERBĂNESCU Duminică, 26 Mai 2024 236
Ordonanța de urgență care prevede majorări salariale în mai multe sectoare de activitate bugetară a fost publicată deja în Monitorul Oficial. Potrivit Ministerului Muncii, salariile de bază actuale se majorează cu 10% faţă de nivelul salariului de bază aferent lunii decembrie 2023, în două tranșe, începând cu 1 iunie, respectiv 1 septembrie 2024, pentru personalul din domeniile cercetare, cultură, diplomație, protecția mediului, administrație publică centrală și din instituțiile publice finanțate integral din venituri proprii.
De asemenea, a fost creată posibilitatea ca prin acte administrative ale autorităților administrației publice locale să se poată acorda majorări salariale de până la 10% pentru funcționarii publici și personalul contractual al unităților administrativ-teritoriale cu până la 20.000 de locuitori.
Totodată, actul normativ mai prevede că angajatorii vor deconta dispozitive de corecţie speciale pentru persoanele care folosesc în mod obişnuit un echipament cu ecran de vizualizare pe o durată semnificativă a timpului normal de lucru, în baza rezultatului examinării oftalmologice. Decontarea se realizează în limita sumei de 500 de lei/persoană. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei