Mai aveți doar două zile pentru plata cu reducere a taxelor și impozitelor locale

de Andreea PERHAIȚĂ Vineri, 29 Martie 2013 300
Dacă nu v-ați plătit încă taxele și impozitele locale, mai aveți la dispoziție doar două zile. Astăzi și luni se mai pot achita dările către autoritățile locale și să beneficiați de reducerea de zece procente. După această dată, se vor calcula penalizări.
Termenul scadent pentru plata impozitelor și taxelor locale aferente primului semestru este 31 martie 2013. Având în vedere că termenul scadent se împlinește într-o zi nelucrătoare, acesta se prelungește conform prevederilor legale în vigoare până la sfârșitul primei zile lucrătoare, respectiv până luni, 1 aprilie 2013.
După această dată, vor fi calculate majorări de întârziere de 2% din cuantumul obligațiilor fiscale principale neachitate în termen, calculate pentru fiecare lună sau fracțiune de lună. De asemenea, pentru plata integrală a tuturor obligațiilor către bugetul local până la data de 31 martie, persoanele fizice beneficiază de o bonificație de 10%, iar persoanele juridice de o bonificație de 5% la impozitul pe clădiri, teren și mijloacele de transport.
"Impozitele și taxele locale se pot achita și în două rate semestriale egale, până la 31 martie, respectiv 30 septembrie, în acest caz însă contribuabilii nu mai beneficiază de bonificație. Sumele de până la 50 lei inclusiv se plătesc integral până la primul termen de plată, 31 martie 2013. În cazul în care contribuabilul deține în proprietate mai multe clădiri / terenuri / mijloace de transport etc., suma de 50 lei se referă la impozitul cumulat", precizează directorul executiv al Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța, Virginia Uzun.
Nu trebuie să stați la coadă!
Obligațiile datorate bugetului local Constanța, pentru anul 2013 sau anii anteriori, se pot achita la ghișeele unice ale instituției, dar și la oficiile poștale, la stațiile OMV și agențiile Garanti Bank din municipiul Constanța sau prin intermediul cardului bancar pe site-ul instituției www.spit-ct.ro, prin sistemul Internet Banking, prin ordin de plată și mandat poștal.
"Atât la oficiile poștale, cât și la agențiile Garanti Bank sau la stațiile OMV, plata impozitelor și taxelor locale se poate efectua în baza actului de identitate, nefiind necesar a se prezenta înștiințarea de plată", mai explică Virginia Uzun.
Program prelungit vineri și luni
Pentru recuperarea zilelor de 2 și 3 mai 2013, declarate libere prin Hotărâre de Guvern, SPIT a prelungit programul de lucru cu publicul, în perioada 19 martie - 1 aprilie 2013, până la orele 18,30. Prin urmare, ghișeele instituției din locațiile strada Sulmona nr. 22, strada Atelierelor nr. 6, bulevardul Alexandru Lăpușneanu nr. 116C (incinta City Park Mall - sky level), strada Badea Cârțan nr. 3, strada Nicolae Grindeanu nr. 66 (zona Km 4 - 5) vor fi deschise publicului atât vineri, 29 martie, cât și luni, 1 aprilie, de la ora 8,30 până la ora 18,30. Cele din strada Ecaterina Varga nr. 25 - 27 (fostul Centru de Informare pentru Cetățeni) și bulevardul I.C. Brătianu nr. 246 (în sediul Poliției Rutiere) vor fi deschise publicului vineri și luni, de la ora 8,30 la ora 18,00.
De asemenea, programul de lucru cu publicul al agenției fiscale situate pe str. Dumbrăveni nr. 1 din Palazu Mare este atât vineri, cât și luni, de la 8,00 până la ora 18,00.
Problemele fiscale, rezolvate online
În plus, pentru a evita aglomerația de la ghișeele agențiilor fiscale, reprezentanții SPIT recomandă contribuabililor care vor să se informeze asupra situațiilor fiscale să utilizeze serviciile electronice, pe care instituția le-a implementat în acest scop.
Astfel, orice persoană fizică sau juridică care dorește soluționarea unei probleme fiscale poate formula și transmite o solicitare la următoarele adrese de e-mail: Secretariat - str. Sulmona nr. 22, e-mail: [email protected]; Agenția Fiscală nr. 1/4 - str. Badea Cârțan nr. 3, e-mail: [email protected], [email protected]; Agenția Fiscală nr. 2 - str. Nicolae Grindeau nr. 66, e-mail: [email protected]; Agenția Fiscală nr. 3 - str. Atelierelor nr. 6, e-mail: [email protected]; Agenția fiscale nr. 5 - Bd-ul Alexandru Lăpușneanu nr. 166C, e-mail: [email protected] și Agenția fiscale nr. 6 - str. Sulmona nr. 22, e-mail: [email protected].
Răspunsurile vor fi elaborate și transmise către adresa de e-mail a contribuabilului în cel mai scurt timp posibil.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei