Medicii de familie acuză Ministerul Sănătății de ”lipsă de interes pentru PNRR”. Ce i-a supărat pe doctori

de Isabel Andreea ANDRIEȘ Miercuri, 28 Septembrie 2022 243
Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie acuză Ministerul Sănătăţii de lipsă de interes pentru PNRR. Un consilier aflat în concediu a fost desemnat persoană de contact pentru 2.250 de cabinete.

Medicii susțin că ministerul nu a răspuns la solicitările celor interesaţi de finanţarea prin PNRR pentru cabinete de familie, ba mai mult, persoana de contact desemnată pentru cele 2.250 de cabinete din lista preselectată, s-a aflat în concediu când doctorii ar fi trebuit să transmită proiectele.
Ministerul a transmis, miercuri, o serie de precizări, explicând că, până luni, pentru lista preselectată au fost depuse 759 de dosare, iar pentru apelul necompetitiv au fost depuse 1.053.

”Lipsa de interes pentru PNRR nu este a medicilor de familie, ci chiar a Ministerului Sănătăţii! Ministrul Sănătăţii, domnul prof. univ. dr. Alexandru Rafila, şi-a exprimat dezamăgirea faţă de lipsa de interes a medicilor de familie pentru finanţarea pentru cabinete la care au acces prin PNRR. FNPMF l-a informat pe domnul ministru prin mai multe adrese scrise transmise în lunile mai, iulie şi septembrie despre problemele pe care le întâmpină medicii de familie în privinţa PNRR”, a transmis Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie, într-un comunicat de presă. Citește mai departe

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei