Mii de euro tranzacționați prin e-mandat, la Poșta Română

de Andreea PERHAIȚĂ Vineri, 29 Iulie 2016 301
Peste 100.000 de euro au fost transferați deja prin serviciul e-mandat al Poștei Române. În numai șase luni de la implementarea produsului e-mandat pe platforma web a Poștei Române, www.posta-romana.ro, clienții operatorului public de servicii poștale au transferat online sume în valoare de 474.000 de lei (106.000 euro). Cele mai multe tranzacții, în perioada ianuarie - iunie 2016, au fost generate de femeile cu vârsta de până la 34 de ani, din mediul urban. Județele cu cel mai mare număr de tranzacții efectuate direct pe site-ul Poștei Române au fost București, Constanța și Prahova.
În perioada ianuarie - iunie 2016, au fost realizate 1.230 de tranzacții, luna iunie fiind cea mai activă. Valoarea medie pe mandat achitat, în perioada de referință, a fost de 387 de lei.
"Serviciul de prezentare al e-mandatelor pe site-ul Poștei Române are un grad mai mare de familiarizare, cunoaștere și utilizare a internetului în rândul clienților din mediul urban, respectiv 62 la sută. Cea mai activă grupă de vârstă este 25 - 34 de ani, cu 37 la sută din totalul tranzacțiilor efectuate pe site, urmată de grupa 45 - 54 de ani, cu 27 la sută din total, și de grupa 35 - 44 de ani, cu 21 la sută. Analiza dinamicii lunare arată că gradul de utilizare a acestui serviciu este în creștere constantă, la această evoluție contribuind tarifele extrem de competitive percepute clienților care accesează segmentul transferurilor de bani", arată Irina Purcaru, director Direcția Operațiuni și Relații Comerciale la Poșta Română.
În cea mai importantă grupă de vârstă generatoare de achiziții, femeile inițiază mai mult de jumătate din tranzacții. În cea de-a doua grupă de vârstă (45 - 54 ani), femeile generează 79 la sută din tranzacții, iar în cea de-a treia grupă de vârstă (35 - 44 ani), bărbații generează 65 la sută din tranzacții.
Compania Națională Poșta Română a implementat, în toamna anului trecut, o nouă platformă web care permite o serie de tranzacții și operațiuni accesibile, anterior, doar din oficiile poștale, respectiv expedierea de bani, plata online și acces mai rapid la informațiile de interes pentru clienți. Prin www.posta-romana.ro, utilizatorii au la dispoziție servicii e-poștale noi și îmbunătățite față de versiunea inițială a site-ului. Serviciul e-mandat web a devenit operațional prin intermediul unei platforme de plăți electronice oferită de BCR, în parteneriat cu euplatesc.ro, și este complementar produsului tradițional e-mandat, disponibil și la ghișeele poștale. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei