Ministerul Turismului face apel la reprezentanții industriei pentru a ajuta sinistrații

de Cuget Liber Sâmbătă, 11 Februarie 2012 380
Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT) face apel la reprezentanții industriei de turism pentru a veni în ajutorul persoanelor izolate din cauza căderilor de zăpadă și pentru a dona, din rezervele proprii, produse alimentare și bunuri de primă necesitate.
"Industria de turism și partenerii noștri au rezervele necesare de produse din care pot dona oamenilor aflați în mare nevoie. Avem resurse să putem distribui aceste ajutoare. Împreună trebuie să ne mobilizăm și să facem un gest de solidaritate, care poate însemna salvarea de vieți omenești", afirmă ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Cristian Petrescu.
Demnitarul a precizat că sunt strânse la minister produse alimentare și bunuri de primă necesitate pe care oricine din industria turismului le poate dona.
"Noi ne vom asigura că aceste produse vor ajunge de îndată la oamenii care acum se luptă pentru viață", spune Petrescu.
Federațiile patronale și lucrătorii individuali din turism care doresc să doneze produse pentru oamenii aflați în nevoie sunt rugați să contacteze comandamentul de iarnă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului la numărul telverde de urgență 0800.86.82.82.
Comandamentul de iarnă al MDRT este pregătit în continuare să intervină pentru protecția și salvarea turiștilor, pentru prevenirea accidentelor în stațiunile turistice și pentru intervenția în operațiunile de tip salvamont.
Zeci de mii de oameni din județele Vrancea și Buzău sunt izolați de multe zile din cauza intemperiilor, zăpada și viscolul au făcut, până în urmă cu două zile, imposiblă acțiunea autorităților de a ajunge la sinistrați, singura cale de acces fiind cea a aerului.
Mai multe societăți de turism au donat deja conserve, baxuri de apă, pâine, produse ce urmează a fi trimise oamenilor în nevoie.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei