Ministrul Mediului, vizită importantă la Stația Meteorologică de la Constanța

de Andreea ANDRONACHE Miercuri, 26 Iunie 2024 124
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a efectuat o vizită de lucru la Stația Meteorologică din Constanța, operată de Centrul Regional Meteorologic Dobrogea, unde specialiștii obțin informații despre temperatura aerului, viteza și direcția vântului, presiunea atmosferică și umezeala și altele (atât vara cât și iarna), dar și date statistice ce stau la baza studiilor de dinamică costieră și morfologică a liniei țărmului.
„Munca specialiștilor de aici este foarte importantă pentru toată lumea, de la instituții publice, la agenții economici din regiune și cei din Portul Constanța. Acum, în sezonul estival, informațiile despre vreme, care se obțin aici, sunt foarte importante și pentru turiștii care vin la mare. Mai ales că, așa cum s-a observat, în ultima perioadă, vremea este foarte capricioasă și ne poate oferi surprize neplăcute. Sunt fenomene meteorologice ce se întâmplă de la un moment la altul. Este foarte important să avem aceste informații pentru siguranța cetățenilor, în primul rând, dar și pentru economie”, a precizat ministrul Mircea Fechet.
Stația meteorologică de la Constanța a fost înființată în iulie 1885, efectuează program sinoptic și climatologic și este inclusă în circuitul internațional de date meteorologice.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei