Nou-născutul scos din toaletă a murit la spital. Mama sa este anchetată de polițiști

de Cuget Liber Marţi, 23 Aprilie 2019 163
Nou-născutul ajuns în stare gravă la Spitalul de Copii din Galați, după ce a fost scos din toaleta unei case din localitatea Băleni, județul Galați, a murit la spital. Mama copilului este anchetată de polițiști, existând suspiciunea că ea l-a aruncat în latrină.

Incidentul s-a produs duminică în satul Băleni, din județul Galați. Un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că se aud scrâncetele unui copil dintr-o toaletă. La locul indicat de bărbat s-au deplasat polițiștii, un echipaj de pompieri și o echipa SMURD.
"În după-amiaza zilei de 21 aprilie, pompierii din cadrul Punctului de lucru al ISU Galați, din Târgu-Bujor, au fost solicitați să intervină în localitatea Băleni. Ajuns de urgență la gospodăria lui D.N., echipajul condus de plutonier adjutant Oprea Ionel a luptat cu secundele în operațiunile pentru extragerea unui bebeluș căzut în hazna. Inițial, pompierii au săpat în lateralul fosei septice, pentru că placa de beton avea 4 metri pătrați. Ulterior, datorită unui excavator solicitat din apropiere, s-a putut efectua o intrare în lateral, unde s-a coborât cu ajutorul scării de fereastră pentru a fi salvat la timp bebelușul proaspăt născut", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Chiriță.
Copilul a fost resuscitat la fața locului, apoi a fost dus Spitalul de Copii din Galați. Starea lui era gravă. În noaptea de luni spre marți, în ciuda eforturilor medicilor, bebelușul a murit.
Potrivit reprezentanților Direcției Generale pentru Protecția Copilului (DGPC) Galați, mama micuțului ar fi declarat că s-ar fi dus la toaletă și a născut copilul acolo. Femeia mai are zece copii, nouă fiind în grija asistenților maternali, iar unul a decedat într-un incendiu.
Polițiștii suspectează că bebelușul a fost aruncat în latrină chiar de către mama sa și au deschis dosar penal.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei