O nouă ediţie a „Festivalului Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești”, la Constanţa. "Mult pește, vinuri constănțene și artiști de senzație!"

de Mircea GHIȚĂ Joi, 23 Mai 2024 5415
Un celebru restaurant din Portul Turistic Tomis Constanţa a găzduit, miercuri, o conferinţă de presă cu privire la organizarea celei de-a II-a ediţii a „Festivalului Tradiţiilor şi Gastronomiei Pescăreşti”, care va avea loc în perioada 24-26 mai.
La eveniment au participat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, preşedinta de onoare a Asociaţiei Patronale RESTO Constanţa, Corina Martin, directorul Centrului Cultural „Teodor T. Burada”, Laura Stroe şi preşedintele Organizaţiei de Pescari de la Marea Neagră, Laurenţiu Mirea.
„Vreau să introduc în discuţie două doamne deosebite care se ocupă de organizarea unui eveniment introdus în strategia turistică a României. Este vorba despre doamna Corina Martin și doamna Laura Stroe, director la Centrul Theodor Burada. Vorbim despre un festival important, care se află deja la cea de-a doua ediţie. Este un eveniment de care dobrogenii, dar şi turiştii se pot bucura. Avem multe surprize şi veţi vedea că va fi ceva frumos. Baza este peştele proaspăt din Marea Neagră şi cele 12 crame producătoare de vin. Nu vreau să facem o deschidere fastuoasă, nu vreau să tăiem panglici. Eu nu sunt de acord cu aşa ceva. Festivalul va începe pur şi simplu vineri şi va ţine până duminică seară”, a declarat Mihai Lupu.
Laura Stroe a ţinut să mulţumească reprezentanţilor Consiliului Judeţean Constanţa pentru tot ajutorul de care a beneficiat în procesul de organizare al acestui festival.
„Vă mulțumesc în numele tuturor instituțiilor de cultură subordonate CJC. Am trecut de imaginea de așezământ cultural și ne îndreptăm cu pași fermi către acel statut de hub cultural. CJC ne-a susținut și a fost un liant între noi și celelalte instituții. Nu mai vorbim doar de Constanța, vorbim despre România. Evenimentele noastre au un impact național. Am trecut și în spațiul internațional prin proiectele pe care le desfășuram. Acum vorbim despre a doua ediție a Festivalului Tradiției și Gastronomiei Pescărești. Cultura este un element esențial în promovarea turismului. Cred că vor fi trei zile de excepție, iar gastronomia va fi și ea de exceptie”, a explicat Laura Stroe.
La rândul său, Corina Martin îi îndeamnă pe constănţeni, dar şi pe turişti, să meargă la acest festival şi să se bucure de specialităţile pescăreşti care vor fi preparate de chefi experimentaţi.
„Este o onoare și o bucurie pentru RESTO Constanța să fim din nou parteneri în evenimentul pe care l-ați inițiat anul trecut. Ne sprijinim membrii noștri, restaurante, cherhanale, crame de pe litoral. Trebuie să promovăm astfel de evenimente. Turiștii caută experiențe și evenimente. Experiențele sunt cele care compun brandul unei destinații. Pe litoralul românesc trebuie tot timpul să se întâmple ceva. La Constanța este încă un eveniment de anvergură. Vreau să mulțumesc CJC pentru că ne este alături în ceea ce noi încercăm să facem. Să promovăm gastronomia și vinurile românești. Turiștii se vor bucura de foarte mult pește, vinuri constănțene, și artiști de senzație. Veți observa foarte multe crame RESTO. Toate acestea se întâmplă începând de vineri la Pavilionul Expozițional Constanța”, a spus şi Corina Martin.
Vineri vor urca pe scenă Raluca Diaconu, Ilie Craş, Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâuleţul”, Paul Surugiu „Fuego” şi Georgiana Lobonţ împreună cu formaţia sa.
Sâmbătă, asistenţa va avea ocazia să îi vadă pe cei de la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Căluţul de Mare” Constanţa, Mirela Pană împreună cu Cabaret Unique, Ionuţ Galani împreună cu Ansamblul „Asteria”, Maria Beatrice Băndoiu, Gabriel Dumitru, Miki (ex-Capital), Raluka şi Proiectul Balkanic.
În ultima zi a festivalului, duminică, vor urca pe scenă Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâuleţul”, Marinela Bordianu, Ansamblul „Reabina Ghindăreşti”, Ansamblul „Cantar”, Ansamblul „Elpis”, Ansamblul „Fidanlar”, Ansamblul „Iholu”, Oana Radu Live Band şi Horia Brenciu.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei