Parcul din cartierul Poarta 6 ar putea primi o nouă înfățișare! "Așteptăm asta de ani de zile"

de Andreea ANDRONACHE Joi, 30 Mai 2024 1867
Locuitorii cartierului din Faleză Sud sunt obișnuiți cu promisiunile și mai puțin cu faptele. Parcul din Poarta 6 este frecventat de către locuitorii zonei, iar aceștia își doresc să își petreacă timpul liber într-un mediu cât mai primitor.
Astăzi, 30 mai 2024, Consiliul Local al municipiului Constanța este convocat în ședință ordinară, iar unul dintre proiectele ce vor intra la vot privește aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico – economici pentru obiectivul de investiții „Reamenajare spațiu public din zona Parc Poarta 6 (Faleză Sud)”.

Potrivit referatului de aprobare, prin realizarea investiției publice „Reamenajare spațiu public din zona Parc Poarta 6 (Faleză Sud)”, se vizează dezvoltarea parcului, dar și promovarea activităților sportive din zonă, astfel fiind promovat un stil de viață activ. În cadrul acestor spații cetățenii dezvoltă interacțiuni sociale, contribuind astfel la reducerea stresului și a anxietății.
Obiectivul de investiții zona parc Poarta 6 – Faleză Sud include mai multe aspecte, iar printre acestea se numără un teren de fotbal, un teren multisport, potrivit pentru fotbal, tenis, volei, dar și un teren de baschet. Un alt aspect important menționat în proiect este locul special amenajat pentru câini. Acest lucru le permite stăpânilor să se bucure de timp de calitate alături de animalul lor de companie, deoarece parcul din Poarta 6 este zilnic frecventat de către zeci de iubitori de animale. Amenajarea incintei, drumurilor, aleilor, dar și a parcărilor reprezintă un alt obiectiv prezentat în proiect.

Aceste investiții nu numai că vor îmbunătăți aspectul estetic al zonei, dar vor oferi și oportunități diverse pentru activități în aer liber și întâlniri sociale, contribuind la promovarea unui stil de viață activ și sănătos în comunitatea noastră.

„Abia așteptăm”

Locuitorii zonei se arată încântați de proiectul care va urma să fie discutat și așteaptă cu nerăbdare să afle cât mai multe detalii.
„Așteptăm asta de ani de zile. Mi se pare o idee foarte bună, parcul este destul de mare și vizitat de către toți locuitorii zonei. Eu una sunt foarte încântată de locul special amenajat pentru câini, așa pot avea grijă de Max, câinele meu, pe care l-am pierdut de foarte multe ori”, a declarat Cristina R., localnică.

„Mă bucură ce aud, promovarea unui stil de viață sănătos este un lucru esențial. Zilnic vin zeci de tineri în parcul acesta, nu vă mint, este plin. Toți se joacă fotbal, baschet, se plimbă cu rolele și bicicletele pe alei, dacă s-ar moderniza puțin terenurile și străduțele, credeți-mă că vom avea un peisaj ca în țările străine. Abia așteptăm!”, a spus Marian O., un alt localnic.
Valoarea totală estimativă a investiției este în cuantum de 7.468.153,07 lei fără TVA, respectiv 8.845.753,74 lei cu TVA, din care C+M (valoarea lucrărilor de construcții-montaj): 3.353.865,92 lei fără TVA, respectiv 3.991.100,44 lei cu TVA.

Taguri

Comentează știrea

Maria martan
30 mai

De ce numai parcul mare cind mai sunt parcuri în poarta 6 care necesita modernizări.mai este nevoie de coșuri de gunoi și bănci.cele existente sunt montate la soare și nu pot fi folosite,le ar trebui umbrele.

Constantin Timoc!
31 mai

Sunt profund încântat de ce se discută,în mass-media! Locuitorii din zona,P6 chiar au nevoie de aceste proiecte mai ales că, sunt foarte mulți trecuți de vârsta a doua! Avem și noi nevoie de îmbunătățiri și de un parrculeț pentru patrupede! Mult succes!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei