"Perspective și experiențe în educația incluzivă". Simpozion județean la Centrul de Resurse Educaționale

de Andreea PERHAIȚĂ Joi, 11 Mai 2017 145
Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Constanța și Televiziunea Alpha Media Medgidia, organizează Ediția I a Simpozionului Județean "Perspective și experiențe în educația incluzivă".
Deschiderea simpozionului va avea loc astăzi, începând cu orele 9,30, la sediul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța, situat în bulevardul Mamaia nr. 197.
Inclus în proiectul județean "Parteneri în educația incluzivă" (CAEJ 3996A/31.11.2016), Simpozionul Județean "Perspective și experiențe în educația incluzivă" își propune diseminarea experienței în domeniul integrării elevului cu CES, stimularea creativității participanților, valorizarea și valorificarea experiențelor din mediul școlar incluziv.
Lucrările simpozionului se desfășoară pe trei secțiuni, despre metode interactive de educație incluzivă (secțiune pentru cadre didactice), educație incluzivă - exemple de bune practici (secțiune pentru cadre didactice) și "Eu în școala incluzivă" - concurs de lucrări artistice tematice (secțiune pentru elevi).
"Numărul mare de lucrări înscrise la acest simpozion subliniază impactul pozitiv al parteneriatului educațional în realizarea dezideratelor educației incluzive și preocuparea tuturor specialiștilor pentru aprofundarea acestei problematici și identificarea celor mai bune soluții", explică prof. psiholog Maeriea Căescu, reprezentantul CJRAE.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei