Ploile torențiale au făcut prăpăd în țară. Într-un sat din județul Alba oamenii și-au părăsit casele și caută adăpost

de Madalina PETRESCU Luni, 12 Iunie 2023 281
A fost prăpăd în Alba, după ce o ploaie torențială a măturat versanții și a distrus totul în cale. Apele învolburate au inundat 200 de gospodării și un drum județean.

Forța șuvoaielor a fost atât de mare încât a mutat din loc mai multe mașini parcate pe marginea drumului. Probleme similare au fost și în alte județe din vestul țării.


O viitură puternică a lovit mai multe localități din Alba. În urma unei furtuni puternice, care a durat o oră, râul Ighiu s-a revărsat în curțile și grădinile oamenilor.

În Șard, județul Alba, peste 90 de gospodării au fost inundate, iar oamenii își caută adăposturi.


Mulți dintre localnici nici nu au mai așteptat să ajungă pompierii, ci și-au chemat ajutoare, rude sau prieteni.

Mai multe animale au murit, iar mulți dintre oameni își caută adăpost, fiindcă nu pot intra în case.


Localnică: „Azi-noapte a fost mare de tot, de vreo 25 de centimetri, și acum e numai nămol, nămol. Am scos covoarele și acum am încercat să curățăm și iar ne-a prins apa acolo și a trebuit să plecăm”, potrivit Digi24.

Ulițele din sat s-au transformat în râuri, iar apa a măturat totul în cale. Cu lacrimi în ochi și cu gospodăriile distruse de ape, oamenii spun că în doar o oră a plouat cât într-o lună.

Probleme au fost și în județul Cluj. În satul Luna șuvoaiele au distrus totul în calea lor.

Aproape 20 de gospodării au fost inundate. În mai multe case, apa a ajuns la un metru. 

Și în Turda o ploaie zdravănă a inundat subsolurile mai multor blocuri.

A fost cod portocaliu și în Oradea și alte câteva localități din Bihor. Vijelia a pus la pământ mai mulți copaci, iar ploaia a umplut 20 de curți și mai multe străzi.

La Reșița a plouat torențial timp de 20 de minute, iar pagubele au fost mari. Oamenii s-au temut ca șuvoaiele le vor distruge și mașinile.

Pe calea ferată dintre Timișoara și Reșița s-au strâns aluviuni, iar un tren de călători a avut o întârziere de 45 de minute. În plus, cursa dintre Caransebeș și Reșița a fost anulată, informează ProTv.

Și la Sibiu ploaia le-a creat mari probleme șoferilor, pentru că sistemul de canalizare a făcut față cu greu șuvoaielor.
Până marți dimineață, la ora 10, este valabilă o avertizare cod portocaliu de ploi torențiale în Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj și zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Argeș.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei