Prețurile la carnea de miel au explodat! Unii renunță la tradiție, din cauza costurilor

de Petruta RIDICHE Joi, 18 Aprilie 2024 3443
Sărbătoarea Paștelui se apropie cu pași repezi, iar comercianții din piețele din municipiul Constanța au început să se pregătească, punând, deja, la vânzare carne de miel. Un kilogram de carne a ajuns chiar și la prețul de 50 de lei, astfel încât mulți dintre constănțeni nu își permit să cumpere destul cât să ajungă pentru o masă de Paște. Unii dintre ei au renunțat să mai cumpere carne de miel anul acesta, în timp ce alții caută să se limiteze doar la a-și face pofta.
Prețurile la carnea de miel în piețele din Constanța fac să lipsească de pe masa de Paște a multor consumatori alimentul care mereu a fost considerat principal în această perioadă. În piața Griviței, prețul unui kilogram de carne de miel a ajuns la 55 de lei, potrivit comercianților. Tot de la 50 de lei pleacă și prețul unui kilogram în piața Tomis II. Constănțenii aproape că s-au speriat de aceste costuri și observă scumpiri de la un an la altul.
„Sunt prețuri prea mari și cresc de la un an la altul. Să vedem cât vor mai crește peste două săptămâni, cred că va costa de două ori mai mult carnea de miel. Mi se pare prea mult să dăm 50 de lei pe kilogramul de carne. Cu prețurile astea nu ne permitem nici să ne facem pofta. Eu cumpăr doar cât să îmi fac pofta, că așa este tradiția, dar dacă vreau să îmi ajungă pentru masa de Paște, trebuie să cheltui dublu”, ne-a declarat un cumpărător.
„Este prea scump, prețurile sunt duble față de anul trecut. Eu cred că anul acesta renunț să mai cumpăr carne de miel. Cu prețurile astea, nu reușim să facem nicio mâncare, pentru că nu ne permitem să cheltuim atât de mult. Fermierii și comercianții ar trebui să se gândească și la noi, că au crescut prețurile prea mult”, a adăugat alt cumpărător.
În piața Balada, costurile la carnea de oaie sunt mai accesibile. Într-o vizită pe teren, putem vedea că o pulpă cu os costă 39 de lei pe kg, o pulpă fără os este de 43 de lei pe kg, iar pentru cei care vor carne tocată, kilogramul este de 35 de lei.
Săptămâna trecută, piețele agroalimentare administrate de Administrația Fondului Imobiliar SRL Constanța au fost pregătite pentru Sărbătorile Pascale. A fost demarată partea întâi a acțiunii de dezinsecție, dezinfecție și deratizare. Echipele societății contractate de către AFI SRL au intervenit în Piața Agroalimentară Tomis Nord, Piața Agroalimentară Tic-Tac, Piața Agroalimentară Brotăcei, Piața Agroalimentară Tomis III, Piața Agroalimentară Unirii și Piața Agroalimentară Grivița. Operațiunile au vizat eliminarea insectelor, rozătoarelor, bacteriilor, germenilor și a altor agenți patogeni din mediul piețelor agroalimentare, prevenind astfel apariția unor focare de infecție, epidemii sau boli infecțioase. Etapa a doua a acestei acțiuni va consta, de asemenea, în reluarea integrală a procedurii de dezinsecție, dezinfecție și deratizare în aceleași locații.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei