Principesa Moștenitoare Margareta, patronul regal al Brigăzii Mecanizate 17 a Armatei Poloniei

de Andreea PERHAIȚĂ Vineri, 28 Aprilie 2017 183
Batalionul Logistic al Brigăzii Mecanizate 17 a Armatei Poloniei va primi numele "Regele Carol al II-lea al României", conform deciziei autorităților de stat poloneze.

Totodată, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta a fost rugată să ofere patronajul său Brigăzii Mecanizate 17 a Armatei Poloniei.

Brigada Mecanizată 17 "Wielkopolska" este urmașa Regimentului polonez de infanterie 57, care a primit în anul 1937 numele "Regele Carol al II-lea al României".

Custodele Coroanei române a primit cu mândrie și cu gratitudine propunerea oficialilor polonezi, considerând că această nobilă inițiativă contribuie la aprofundarea relațiilor bilaterale româno-poloneze, pe dimensiunea de apărare și de securitate națională, ca și în perspectiva europeană comună a țărilor noastre. 

Inițiativa poloneză este considerată de Custodele Coroanei drept un remarcabil exemplu de conlucrare în cadrul Uniunii Europene, împletind prezentul cu valorile istoriei moderne, atât de încercată, a continentului nostru.
Ca o fericită coincidență, ceremoniile consacrate acestui eveniment vor avea loc în preajma zilei de 10 Mai. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei