Protest spontan la Casa de Pensii Constanţa. „Promisiunile guvernanţilor s-au dovedit a fi doar cuvinte goale”

de Mirabela ȘERBĂNESCU Vineri, 29 Decembrie 2023 3412
După zile întregi de proteste în luna noiembrie, angajații Casei Judeţene de Pensii din Constanța şi-au reluat activitatea, cu speranţa că vor beneficia de majorările de salariu mult promise. Astăzi, 28 decembrie, salariaţii au ieşit, din nou, în stradă, pentru un protest spontan, susținând că promisiunile făcute în runda de negocieri cu premierul și cu miniștrii Muncii și Finanțelor nu le sunt respectate.
Oamenii spun că este inacceptabil să constate că, în ciuda dialogului social, reprezentanții Guvernului, în special ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu și premierul României, Marcel Ciolacu au ignorat negocierea inițiată ca urmare a protestelor angajaților din instituțiile Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.
„Promisiunile făcute de aceștia trebuie să fie respectate, iar o potențială neîndeplinire este o dovadă clară a lipsei de responsabilitate față de angajații din instituțiile Ministerului Muncii. Guvernul nu doar că a eșuat în a ține cont de nevoile și revendicările angajaților, dar a și disprețuit principiul fundamental al dialogului social. Este regretabil să vedem că promisiunile lor s-au dovedit a fi doar cuvinte goale, iar consecința directă a acestei lipse de acțiune responsabilă este indignarea masivă a angajaților și neîncrederea în actuala clasă politică. Cerem Guvernului să adopte actul normativ așa cum s-a convenit în cadrul negocierilor, respectând astfel drepturile și interesele legitime ale angajaților. Așteptăm acțiuni concrete și o manifestare reală a respectului față de munca și contribuția noastră, esențială pentru întreaga populație a țării. Este momentul pentru Guvern să se dea dovadă de responsabilitate și respect față de cele promise în negocierea cu organizația sindicală reprezentativă a Ministerului Muncii - Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii”, au precizat protestatarii constănţeni.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei