Rafila: Probabil vom avea una-două săptămâni de creştere a infecţiilor cu SARS-CoV-2, după care se va intra în normal

de Alina DRACOPOL Sâmbătă, 09 Septembrie 2023 639
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat vineri, la Timişoara, că în momentul de faţă, se înregistrează în jur de 1.000 de cazuri pe zi de infectări cu noul coronavirus, el estimând că va urma o creştere în următoarele una-două sătpămâni, după care situaţia ar trebui să revină la normal.
Răspunzând unei întrebări AGERPRES, ministrul Sănătăţii a subliniat că măsurile care trebuie luate sunt cele obişnuite în orice situaţie în care avem boli cu transmisie pe cale respiratorie.
"Măsurile sunt cele care se iau în mod obişnuit când discutăm despre o boală transmisibilă pe cale respiratorie. Fiecare unitate sanitară ia măsuri interne legale pentru a limita transmiterea în spital, gruparea pacienţilor, în funcţie de situaţie. Avem în jur de 1.000 de cazuri pe zi în momentul de faţă, dar nu discutăm decât despre o anumită aglomerare la nivelul unor spitale de boli infecţioase. Dar măsurile care se iau şi în cazurile de gripă, de exemplu, sunt similare şi pentru infecţia cu noul coronavirus. Probabil că vom mai avea una-două săptămâni de creştere şi ulterior situaţia va începe să reintre în mormal", a mai afirmat ministrul Alexandru Rafila.
Ministerul Sănătăţii a transmis ultima raportare referitoare la noul coronavirus marţi, 5 septembrie, potrivit căreia la acel moment erau 583 de persoane cu COVID-19 internate în unităţile sanitare de profil.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei