Românii care au avut Covid-19 trebuie să prezinte un document în plus la revenirea la locul de muncă

de Isabel Andreea ANDRIEȘ Miercuri, 09 Februarie 2022 685
Surpriză pentru românii care trec prin boala COVID. Autoritățile au inventat o nouă hârtie fără de care nu se pot întoarce la muncă în momentul în care ies din perioada de carantină.

Concret, toți cei care trec prin boală și se întorc la muncă trebuie să prezinte angajatorului o adeverință eliberată de medicul de familie. Noua măsură este cuprinsă în Hotărârea de Guvern care prevede prelungirea stării de alertă.
Potrivit Antena3.ro medicii de familie se revoltă însă și spun că hârtia este complet inutilă.
Pe de altă parte, sunt și medici de familie care încă nu au aflat despre noua cerință. 

Obligativitatea unei astfel de adeverințe a fost sesizată de Patronatul Medicilor de Familie din România. Președinta asociației a explicat că este vorba despre un document inutil. Și asta pentru că persoana care a trecut prin boală este nevoită să treacă pe la medicul de familie înainte de a reveni la serviciu pentru a solicita această adeverință care atestă calitatea de persoană care a trecut prin boală.
"Este încă un drum pe care pacientul este forţat să-l facă la medicul de familie, este încă o hârtie inutilă, până la urmă", afirmă Dr. Raluca Zoițanu, președintele Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei