Șapte milioane de euro pentru prevenirea inundațiilor în Constanța și Tulcea

de Andreea PERHAIȚĂ Sâmbătă, 18 Februarie 2012 422
Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral lucrează la realizarea Planului pentru prevenirea, protecția și diminuarea efectelor inundațiilor din bazinul hidrografic Dobrogea Litoral. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și are în vedere elaborarea hărților de hazard la inundații, elaborarea planului de prevenire, protecție și diminuare a efectelor inundațiilor în bazinul hidrografic Dobrogea Litoral, îmbunătățirea eficacității sistemului de apărare împotriva inundațiilor și modernizarea sistemelor de supraveghere, avertizare și alarmare în perioada apelor mari generatoare de inundații.
Până în prezent au fost finalizate lucrările aerofotografice, survol cu avionul și elicopterul, declasificarea și procesarea datelor obținute în urma survolurilor. De asemenea au mai fost realizate, parțial, lucrări de teren, lucrări geodezice, măsurători batimetrice, verificarea axului cadastral și modelarea hidrologică. În perioada următoare, urmează să se finalizeze măsurătorile topografice de la sol.
Anul 2012 va fi dedicat studiilor necesare întocmirii hărților de hazard. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ șapte milioane de euro. Termenul de finalizare al proiectului este 31 decembrie 2012. 
Taguri

Comentează știrea

marian
18 februarie 2012
Lucrari de impadurire

Poate ca macar acum, cu banii acestia sa se gandeasca si la niste lucrari de impadurire a zonelor mlastinoase sau pretabile inundatiilor !!!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei