Schimbarea locului de muncă, un proces anevoios pentru români

de Petruta RIDICHE Marţi, 25 Iulie 2023 345
De la începutul anului până la acest moment, au fost făcute 5,9 milioane de aplicări pentru noi locuri de muncă. Se remarcă o creștere constantă a interesului candidaților pentru schimbarea locului de muncă.
Conform ultimelor date colectate de platforma de recrutare eJobs, atunci când se află în pragul unei schimbări de carieră, românii resimt o serie de obstacole care fie îi împiedică să își găsească mai repede locul de muncă dorit, fie îi determină să amâne momentul schimbării. „Din păcate, în cazul a 22% dintre respondenți, încă mai există percepția că joburile cele mai bune sunt luate pe „pile”. 15,4% cred că au dificultăți în a obține jobul dorit pentru că au așteptări salariale prea mari și aproape la fel de mulți nu au încredere că anunțurile de joburi sunt adevărate. Următoarele obstacole menționate sunt lipsa de experiență, numărul insuficient de locuri de muncă disponibile în piață sau faptul că ar avea nevoie de consiliere profesională, dar nu știu la cine să apeleze. 12% dintre respondenți declară, pe de altă parte, că au încredere totală în ei înșiși și că nu întrevăd niciun fel de problemă în calea lor spre obținerea unui nou job”, susține Ana Călugăru, Head of Communications în cadrul eJobs.
În altă ordine de idei, românii care, dimpotrivă, nu se simt în cel mai bun stadiu profesional, consideră că, dacă intră într-un proces de recrutare, nu pot avea încredere în ei. Acest argument este asociat, de cele mai multe ori, cu depășirea pragului de vârstă de 45 de ani. La vârsta de peste 45 de ani, oamenii cred că nu sunt suficient de comunicativi. Ei mai invocă și argumentul că nu dețin studii superioare. Totodată, candidații se simt dezavantajați de faptul că nu au competențe digitale avansate ori că sunt prea tineri, având o experiență limitată.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei