Situație disperată la Spitalul Mangalia! „Avem nevoie urgent de medici pediatri“

de Mirabela ȘERBĂNESCU Luni, 06 Februarie 2023 26984
La momentul actual, Spitalul Municipal Mangalia îşi desfăşoară activitatea cu un singur medic pediatru, iar consultațiile în Compartimentul Primiri Urgențe sunt asigurate numai până la ora 14:00. Din acest motiv, conducerea unităţii sanitare a decis să scoată la concurs, în perioada următoare, trei posturi de medici, două dintre acestea fiind pe perioadă nedeterminată, iar un post pe perioadă determinată. După aprobarea posturilor de către Ministerul Sănătăţii, urmează concursul propriu-zis, persoanele interesate putând urmări anunțurile de angajare, direct de pe site-ul spitalului.
„Din nefericire, ne confruntăm cu o situație mai puțin plăcută, atât pentru noi, ca responsabili ai managementului spitalului, cât și pentru micuții noștri pacienți, însă depunem toate eforturile posibile să ieșim cât mai repede cu putință din acest impas. După cum se cunoaște, angajările în sistemul public au fost sistate până la 1 ianuarie 2023, iar noi aveam deja deficit de medici și nu puteam asigura gărzile. Din păcate, nici pentru contracte de gărzi nu am avut medici pediatri interesați”, a declarat managerul instituției medicale, Alina Dan.
Directorul a explicat că, s-a ajuns în această situație ca, la fel ca în 2017, când spitalul nu avea medici anesteziști, și pentru faptul că, de curând, dintre medicii care acordau consultații în spital, un medic pediatru și-a dat demisia, iar un altul a intrat în concediu prenatal. Toate acestea vin în contextul unui deficit deja existent. Din păcate, aceste aspecte duc la adâncirea crizei de medici pediatri din Spitalul Mangalia. O altă problemă stringentă cu care se confruntă unitatea medicală este lipsa de cereri din partea medicilor pediatri de a ocupa aceste posturi.
„Numărul minim de medici pentru înfiinţarea liniei de gardă este de cinci medici pediatri, iar noi avem un deficit de patru medici. Sperăm să atragem medici pediatri cu contract de colaborare, măcar până la organizarea concursului. În curând, blocul construit special pentru cadrele medicale care vor să vină la Spitalul Mangalia va fi dat în folosință, iar medicii care doresc să rămână la noi în oraș, vor putea beneficia de o locuință”, a adăugat Alina Dan. De precizat că până la rezolvarea acestei situații, reprezentanții spitalului îndrumă pacienții către medicii de familie sau medicii care dețin cabinetele de pediatrie din incinta Policlinicii Mangalia. În cazuri deosebite, sunteţi sfătuiţi să apelaţi numărul unic de urgență 112.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Social

Ultima oră

Titlurile zilei